מצרכים:
חצי קילו ברבוניות טריות מנוקות ושטופות
לימון אחד
כוס קמח לבן
2 כפיות מלח
2 כפיות אבקת שום (כמו ששמים בפיצריות)
1 כפית פפריקה
2 כפיות זעתר
שמן לטיגון
ההכנה:
לערבב את הקמח עם הזעתר המלח והשום. אפשר להוסיף סומק למי שאוהב. לאחר מכן להכניס כל דג בנפרד לתוך הקמח, לקמחו מכל הצדדים, ולנער הייטב. לחמם שמן בסיר, אם רוצים ניתן להשתמש בו להכנת צ'יפס ולאחר מכן לנצלו לטיגון הדגים. לאחר שהשמן רתח יש להחליש את האש כדי לא לשרוף את הדגים. לטגן 3 -4 דגים בנפרד כל פעם, על מנת שלא יידבקו. להוציא את הדגים כשהמעטפת מזהיבה, לסחוט מעל לימון, להגיש בלווית חמוצים ביתיים, צ'יפס ובירה טובה. בתאבון!


















