בניצ'קי – המאפה הבולגרי האולטימטיבי

מאפים פאזי ופלפלים בצלחת

בניצה – פאר האפיה הבולגרית

בניצה יכולה להיות מכל בצק הכינוי הוא למאפה הממולא הזה

בבולגריה מריה הדודה שלי ממלאה בגבינה מפוררת

וגם סתם בחמאה ומגלגלת

הבצק שלה בצק שמרים ואת סודו סירבה לגלות לי …ניסיתי ושיפרתי והצלחתי לשחר כי הצצתי על החומרים שלה כשהכינה

כששהינו אצלה כל יום שכנה אחרת הופיעה עם מאפה אחר..אחת עם בצק פילו ממולא בפראסה וגבינות

השניה עם פתיתי יופכה בחלב …

הבולגרים אלופים במאפים ואני אטפטף קצת בכל פעם

והפעם מאפה בצק עלים ביתי (אפשר לקנות) ממולא בפאזי- מנגולד ,בצל וגבינה בולגרית

והמאפה השני ממולא ביצים גבינות ופלפלים קלויים וקלופים

בולגריה אני כבר אמרתי?

מלית למנגולד

לחבילת בצק עלים של קילוגרם צריך-

2 בצלים  גדולים חתוכים לאטריות דקות ומטוגנים לשקיפות בשמן –שמים ככוס שמן  במחבת כי משתמשים בו למאפה

2 אריזות מנגולד טרי ויפה שטופות היטב

את העלים קוצצים דק – את הגבעולים לא זורקים קוצצים לאטריות עבות ומבשלים לסלט קר עם לימון ושום…בבולגריה לא זורקים…

מרדדים את הבצק דק ומפזרים עליו מהמנגולד הקצוץ

מפזרים מעט מאטריות הבצל

מטפטפים שמן  מטיגון הבצל  (מה שיש בבית בבולגריה משתמשים בחמניות כי הוא הזול ביותר ונפוץ מיצור עצמי )

פלפל שחור גרוס טרי לרוב

פירורי גבינה בולגרית יבשה ולא מהמעודנת הרכה …

מגלגלים וסוגרים לשטרודל

מורחים בביצה ומפזרים שומשום

אופים שיזהיב

מגישים עם טרטור – צאזיקי –מרק יוגורט במלפפונים ושמיר וביצים חומות –חמינאדוס.

לבניצת פלפלים וגבינות

פלפלים אדומים בשרניים לחצות לשנים להניח על נייר אפיה למרוח במברשת שמן ולקלות בגריל שהקליפה תשחיר

להכניס לסיר עם מכסה ולהניח לרבע שעה

הקליפה תתקלף בקלות

לחתוך את הפלפלים הקלויים לרצועות עבות ולתבל במעט שמן פלפל שחור ומלח

להכין בקערה תערובת מחצי קילו גבינת כנען או טוב טעם

200 גרם גבינה בולגרית מפוררת (יבשה לא המעודנת..)

ביצה טריה

ביצה קשה מגוררת בפומפיה עבה או בקוביות קטנות

בצל גדול חתוך לאטריות ומטוגן במעט מאוד שמן להזהבה קלה

פורשים עלה בצק מרודד דק

מורחים מהגבינות

מפזרים אטריות בצל ומעל פלפל קלוי.מלח לפי טעם

מגלגלים את הבצק מעל המלית לשטרודל ומניחים על נייר אפיה

מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום

אופים להזהבה

מחלקים למי שאוהבים .

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.