"יש לי חלום" אמר מרטין לותר קינג בנאומו הידוע. כולנו חולמים את חלום חיינו – חלקנו ממשים אותו וחלקנו לא, גם אני חולמת חלום ארוך שנים מלא בתשוקה ובתאווה, עמוס בצבעים ריחות וטעמים אשר באים מן הלב היישר אל הצלחת. יש לי חלום אחד גדול והוא ללמוד את רזי הקוליניריה והבישול ובנבכי ליבי מקווה שביום מן הימים הוא גם יתגשם. השבוע הצלחתי לגעת ולו במעט מן החלום כשאשר הוזמנתי באהבה להתארח ולבשל בדואט במטבחו של צ'רלי פדידה השף המקסים של מסעדת olive leaf הצרפתית ומלון שרתון תל אביב לאחר שסיפרתי לו על הפרוייקט היוקרתי של סלונה – השף שלי ואני .
את אהבתו למטבח צ'רלי שאב מינקותו כאשר גדל בין הסירים והמחבתות של סבתו ובעיקר מאביו השף אלי פדידה אשר האכיל את שועי ואזרחי האומה לאורך שנים רבות .
נרגשת כמו טינאייג'רית לפני הפרום של סוף השנה שמתי פעמיי למלון וצ'רלי קיבל את פני באהבה רבה ומייד פינק אותי במדי השף האישיים שלו כולל החולצה שעליה רקום שמו (מתאימה לי חולצת השפים בול!) ואחרי היכרות עם הצוות הנהדר שמלווה אותו התיישבנו לסיעור מוחות קליל. כששאלתי אותו מהי המנה האהובה עליו במסעדה הוא מייד ענה, כיאה לירושלמי ששאב והושפע לאורך חייו את ניחוחות האוכל הערבי / מזרחי – בואי נלך על קבבוני טלה על מקלות קינמון ארומטיים שישבו על סלט עגבניות חריף (כמובן שזרמתי, הרי גם אני גדלתי על ניחוחו של המטבח הערבי כנצרתית לשעבר) .
נכנסנו למטבח והתשוקה נתתה את אותותיה – הלהבות נדלקו, הסכינים קצצו, המבער שרף, הריחות אפפו ובישלנו יחדיו תוך הסברים מפורטים ואדיבים (כולל טיפים שימושיים למטבח שגם אתם מיד תקבלו) ובסופו של דבר הדובדבן שבקצפת; הנאת האכילה מפרי יצירתינו במרפסת המסעדה המשקיפה לשפת הים כשהשמש שוקעת לה אט אט – מופע הקסמים של צ'רלי 🙂
תודה לך שף שנתת לי את ההזדמנות לנגוס ולו במעט מן החלום. זו היתה חוויה מכוננת ומרגשת.
לאתר השף : http://chefcharlie.co.il/
אתר המסעדה: http://www.2eat.co.il/olive-leaf/
לקבבונים:
700 גרם בשר טלה טחון
300 גרם שומן כבש או טלה 2 בצלים לבנים קצוצים דק 4 שיני שום קצוצות דק מלח ים גס
פלפל שחור גרוס
כפית וחצי כמון
4 כפות פטרוזיליה קצוצה (טיפ לייצוב קרש החיתוך – חותכים פקק שעם לארבעה עיגולים ומניחים על השיש ועליהם מניחים את קרש החיתוך, כך הוא לא זז וגם לא מצטברים תחתיו נוזלים)
50 גרם צנוברים קלויים
חצי כוס סודה או מים
18 מקלות קינמון
אופן ההכנה:
בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים ולשים היטב עם הידיים. מניחים במקרר למשך שעה לפחות. יוצרים כדורים אובאליים מהתערובת ומשפדים על מקל קינמון, מניחים את הקבבים המשופדים בתבנית, עוטפים בניילון ומחזירים למקרר למשך שעתיים לפני הצלייה (עדיף למשך לילה). מחממים מחבת גריל לחום גבוה ומניחים את הבשר לצלייה של 2 דקות מכל צד ומעבירים לתבנית אפיה ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות וצולים את הקבבונים לעוד 6-8 דקות .
* עוד טיפ נהדר שצ'רלי נתן לי הוא להניח ע"ג מחבת נייר אפיה משומן במעט שמן זית ועליו להניח את הבשר / דגים וכך הם לא ידבקו למחבת.
סלט עגבניות פיקנטי:
מצרכים :
4 עגבניות קלופות ( חורצים את העגבניות ומכניסים למים רותחים למשך 8 שניות קולפים וחותכים לקוביות או לחילופין שיטה שאני הולכת לאמץ וגם אבי לשרוף את הקליפה במבער)
1 שן שום קצוצה
1 פלפל חריף שרוף על האש , קלוף וחתוך לקוביות
10 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים ומגישים עם הקבב.
בתאבון 🙂

















