בלינצ'ס זה לגמרי שבועות. נכון, גם עוגות גבינה, אבל עוגות גבינה אנחנו אוהבים ואוכלים כל השנה.
לעומת זאת, בלינצ'ס – מי מתעסק עם זה בכלל בין חג לחג?
על אף היותו אחד ממאכלי החג האהובים ביותר ולמרות הפופולריות הרבה שלו – רבים נרתעים מהכנתו. טיגון החביתיות, המלית והגלגול… מי צריך את כאב הראש הזה? ומי רוצה לקבל את האורחים בחג כשניחוח של טיגון דבק בו???
אז אני רוצה לאמר לכם – זה ממש, אבל ממש לא כזה סיפור, מה גם שאפשר להכין הכל מראש, ורק לחמם לפני ההגשה. בתנור. איך עושים את זה?
את החביתיות עצמן אפשר בהחלט להכין יום מראש. הכנת הבלילה היא משחק ילדים של ממש והטיגון עוד כמה דקות. זהו.

הכנת המלית היא בדיוק 3 דקות עבודה, והגלגול פשוט ומהיר, הנה כך:

מניחים את המלית בשליש החביתית הקרוב אלינו.

מקפלים את השליש התחתון של החביתית על גבי המלית.

מקפלים את השוליים משני הצדדים כך שייפגשו במרכז.

גם את החלק הזה (של הגלגול) אפשר להכין מראש.
ומה נשאר? לפני ההגשה מחממים (בתנור, אנחנו לא מתחילים לטגן שוב), מגישים וזוכים לתהילת נצח.
אפשר בגרסה הקלאסית, עם מלית גבינה ואבקת סוכר לקישוט –
בלינצ'ס | הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה
ואפשר לשדרג עם דובדבנים חמוצים ורוטב פירות מהמם

המתכון המלא – ממש כאן
למתכונים נוספים שלי, לשבועות ובכלל – מוזמנים לבקר בבלוג האישי.












