בייגלה ירושלים במילוי פירורי בשר ריחניים

בחורה עם מחשב נייד

בייגלה ירושלים פריכים וריחניים

כשהייתי ילדה ונסענו לירושלים, תמיד ביקשתי מההורים שיקנו לי את הבייגלה המאורך והצר עמוס בגרגרי שומשום ופריך ומתפורר . בגלל שאני כל כך אוהבת בצקים ומאפים, בעיקר מלוחים, ממש חלמתי על הבייגלים האלו. אפילו שנים אחר כך כתלמידת תיכון וחיילת, לא היתה אפשרות , להגיע לירושלים ולא לכרסם את הבייגלה הטעימים שאני כל כך אוהבת.

 כשבגרתי, הבנתי שכל בייגלה כזה, שיושב בערמות גבוהות על עגלות בשער יפו, סופג כמות מטורפת של פיח ואבק,כבר לא ממש התאוויתי לו, אם כי האהבה והתאווה לבצקים ומאפים לא פחתה בכלל.

בבית ,אני מכינה את אותו ביגלה במילויים שונים, בשרי, גבינות או פטריות.

הוא מעולה עם סלט במנה ראשונה, כתוספת פחממה במנה עיקרית או סתם כנשנוש  חביב.

לבצק שמרים:

בצק שמרים ומי שמתקשה איתו, שישתמש בבצק עלים טעים לא פחות.

2 כוסות קמח לבן

1/2 כפית מלח

2 כפות שמן זית

1 ושליש כוסות מים פושרים

25 גרם שמרים טריים או שתי כפיות שמרים יבשים

איך?

ללוש את כל החומרים לבצק אחיד עגול ונעים למגע. להתפיח .

למילוי:

בצל קצוץ גדול

250 גרם בשר בקר טחון

שמן זית

מלח פלפל

בהרט

צנוברים

איך???

לטגן בצל בשמן זית, להוסיף בשר טחון ולהמשיך לטגן עד שנעשה אפרפר, להוסיף צנוברים ולהזהיב את התערובת. להוסיף בהרט, מלח ופלפל.

התערובת צריכה להיות יבשה וללא נוזלים.

לטגן היטב אך לא לייבש

לאחר תפיחה יש לרדד את הבצק למלבן ארוך ודק מאוד, לערוך פירורי בצק  בשורה ארוכה וצפופה לרוחב המלבן ולחתוך לאורך המילוי . רוחב הרצועה כ-5 ס"מ ,לאחר גלגול וסגירה תתקבל רצועת בייגלה באורך הרצוי וברוחב של כ-2 ס"מ.

לגלגל את הרצועה הממולאת כך שהרצועה הממולאת אוצרת בתוכה את המילוי, שלא יברח, להניח על תבנית משומנת כשהתפר כלפי מטה.

להמשיך לרצועה הבאה וכן הלאה.

למרוח ביצה טרופה על הבייגלה ולפזר גרגרי סומסום לבן בצפיפות גבוהה. להתפיח קלות כ-20 דקות .

לחמם תנור ל-180 מעלות, לאפות את הבייגלה כ-15 דקות או עד שמשחימים.

33

 

כך אפשר למלא בתערובת גבינות (לאחד עם חלמון ועשבי תיבול) תערובת פטריות (לטגן אותן עם שום,מלח,פלפל טימין ומעט יין לבן ולקצוץ היטב).

אם נשאר בצק אפשר לגלגל ללחמניות קטנות ,ביצה טרופה וסומסום. לאפות באותו אופן.

אם נשאר מילוי בשר אפשר לעשות חביתת פירורי  לחם, לערבב עם סלט ירקות או פסטה מבושלת.