בחמישי האחרון נפתחה תערוכה שכולה ים בתיאטרון גבעתיים

במיתולוגיה היוונית פוסידון, אל הים הוא אחד מ-12 האלים האולימפיים ומוכר גם כאחד משלושת האלים המרכזיים לצד אחיו זאוס והאדס. בקרב הרומאים הוא נודע כנפטון. על פי האגדה, אלת היופי אפרודיטה נולדה מקצף הגלים ורכבה על קונכיה, ואילו איקרוס שלא שמע בקול אביו והמריא גבוה מידי צנח אל הים וטבע.

מול ים
הים הגדול – על הזמני והנצחי ומה שביניהם
‏‏עותק של ניסן בר דיין1‏‏עותק של יצחק מרכוס1
אוצרת: איילת אמוראי-בירן
התערוכה מוצגת בתיאטרון גבעתיים, רח' דוד רמז 40
‏‏עותק של ניסים בר ציון3
…"מהים הגדול, מהמלח והחול…" החיים לצד הים המכונה ביהדות: "הים הגדול" מעצבים חוויה
עוצמתית שרבים במהלך הדורות התייחסו אליה בשירה, בספרות, באמנות , במיתולוגיה ובכתבים הדתיים.
‏‏עותק של רות טל‏‏עותק של שוקי ננר1קרן איזקסון‏‏עותק (2) של מיכל שיטרית
ברכת הים הגדול ביהדות היא ברכה בה מביע האדם את התפעלותו בצורה ספיצפית מגודל הים ומברך את ה' על יצירתו, בנפרד מהברכה הכללית על מעשה בראשית ועל הבריאה בכללותה.
במיתולוגיה היוונית פוסידון, אל הים הוא אחד מ-12 האלים האולימפיים ומוכר גם כאחד משלושת האלים המרכזיים לצד אחיו זאוס והאדס. בקרב הרומאים הוא נודע כנפטון. על פי האגדה, אלת היופי אפרודיטה נולדה מקצף הגלים ורכבה על קונכיה, ואילו איקרוס שלא שמע בקול אביו והמריא גבוה מידי צנח אל הים וטבע.
התערוכה עוסקת בנושא הים – על הזמני והנצחי שבו, על הגאות והשפל, על הרוגע ועל הסערה.
‏‏עותק של יפה ויינר3‏‏עותק של אילנה שודרון11
התערוכה מציגה ציורים וצילומים , אנטרפטציות אישיות של אמנים ,שכל אחד מהם בסגנונו המיוחד מביע את חווית הים הייחודית שלו.
האמנים המשתתפים: קרן איזיקסון , ניסן בר דיין, ניסים בר ציון, מיקי גולדשטיין, יפה וינר, רות טל, יצחק מרכוס, יהושע (שוקי) ננר, מירי איתן-שדה,אילנה שודרון-מינקוב, מיכל שטרית
‏‏עותק של מיקי גולדשטיין‏‏עותק של מירי איתן שדה1
פתוח מידי יום בין10.00 – 17.00 יום שישי:12:30-10:00 ובשעות המופעים.

נעילה:21.2.2015

הפקות אמנות בע"מ
חברת "הפקות אמנות בע"מ" מובילת הפקת תערוכות מקוריות ואירועי תרבות ייחודיים , גילוי אמנים, והתמחות באירועי אמנות פלאסטית. הפקת תערוכות ייחודיות על פי דרישה, עבודה מול עמותות למינוף ע"י תערוכות נושא, טיפול וייעוץ אישי קבוע ויום יומי במאגר של כ-1,000 אמנים בארץ ובחו"ל, התמחות באירועי אמנות גדולים ועבודה מול מוסדות תרבות נחשבים לשם קיום תערוכות במוקומותיהם. ניסיון בהפקת כ-180 תערוכות יחיד וקונספט לאורך השנים, ובחללים שונים בכל הארץ. התמקדות באמן עצמו, אישיותו , הביוגרפיה שלו וכיצד הוא יוצר. ליווי האמן/נית החל מבחירת חלל התצוגה, בחירת האוצרת, עיצוב ההזמנה, פירסום התערוכה ויחסי ציבור מאסיביים וממוקדים לקראת הפתיחה ,הנחיית אירועי האמנות ושיחי גלריה באופן קליל וקולח.