המנה הראשונה שאמא שלי או אני מכינות בפסח הן בורמוליקוס. לביבות מצה קלות, טעימות ומשביעות שבעצם מהוות הלחם של הבלקנים בפסח. עם השנים שדרגתי את מגוון הטעמים שנכנסו פנימה ללביבות אך הבסיס הן לביבות מצה ללא תוספות או עם תרד כמיטב המסורת בבית טורקי.
כשנכנסים להוריי הביתה לפני ליל הסדר, הדבר הראשון שעושים הוא לגשת לתבנית הראשונה של הבורמוליקוס ולגנוב אחת חמה ומפיצת ריח… בורמוליקוס לארוחת בוקר מגיע חם ומתוק, בארוחות אחרות מלוח ועם תרד או בולגרית וכרישה או פתיתי עמק ובצל. בקיצור, כל מה שתחלמו עליו יכול להעשיר את הבורמוליקוס הטעים טעים הזה.
מצרכים:
6 מצות מפוררות
3-4 ביצים (מערבבים קודם 3 ביצים ורואים שהעיסה לא נוזלית מדי ורק אז מוסיפים את הרביעית)
כוס תרד שטוף וקצוץ דק
חצי כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
*הערה – אם תרצו להכין בורמוליקוס בסירופ מתוק אל תשימו פלפל שחור.
תוספות נוספות אפשריות:
חצי קוביה פטה / בולגרית שאתם אוהבים+ חצי כוס כרישה קצוצה דק
חצי כוס פתיתי עמק + חצי כוס בצל קצוץ דק
אופן ההכנה:
מפוררים את המצות לקערה ומכסים במים לחמש דקות. סוחטים את התערובת היטב.
מוסיפים את הביצים. בהתחלה 3 ביצים ולאחר מכן אם העיסה מוצקה להוסיף את הרביעית. קחו בחשבון שצריך לקחת עם כף בלילה כך שרצוי שלא תהיה נוזלית מדי.
מוסיפים מלח, פלפל שחור ותוספות שתרצו על פי המוצע מעלה.
מערבבים היטב.
מחממים מחבת עם שמן עמוק ומטגנים היטב משני הצדדים.
מוציאים לצלחת עם נייר סופג ומקווים להגיע לשולחן עם כמה יחידות שנותרו אחרי שכולם "טעמו" בדרך…
רוטב מתוק:
למחרת ליל הסדר אמא שלי תמיד לוקחת את הבורמוליקוס הרגילים (גם אם יש בהם מעט מלח) , מבשלת סירופ מתוק מחצי כוס מים וחצי כוס סוכר וטובלת היטב את הבורמוליקוס לספיגה של הרוטב. זה הדבר שאני הכי אוהבת בפסח…
בתיאבון!













