התלבטתי אם לקרוא לפוסט בולונז לילדים מפונקים או בולונז לילדים של אוהבים כלום (כי הילדים שלי קוראים לזה בוא-לא-נעז).
המיוחד במתכון הוא שאני כותשת את הירקות במג'ימיקס, לא רואים את הירקות וכל הטעמים הנפלאים שלהם נשארים והילדים מרוצים.
מצרכים לבולונז:
1 ק"ג עגבניות
1 בצל גדול
2 גזרים בינוניים
5 שיני שום גדולות
קופסא קטנה של רסק עגבניות
500 גרם בשר טחון
תבלינים (אפרט בהכנה)
להכנה:
לטגן את הבשר ולפורר אותו עד שיהיה מעט זהוב. להוציא ולשים בקערה בצד.
במג'ימיקס לשים את הבצל ולטגן אותו בסיר בו טוגן הבשר עד שיהיה שקוף. לשים שוב במג'ימיקס (לא לשטוף אותו במהלך כל ההכנה, אין צורך) את הגזר והשום ולכתוש אותם.
את הגזר והשום ולהוסיף לבצל. להוסיף את הבשר המטוגן. לאחר מכן לשים את העגבניות במג'ימיקס (אחרי ששטפנו אותם והורדנו את חלקן העליון) לכתוש אותן ולשפוך גם כן לסיר.
להוסיף את רסק העגבניות, 1 כף אבקת מרק, 2 כפות סוכר, 1/2 כף מלח וחצי כוס מים (רק אם אין נוזלים מהעגבניות) ולבשל על אש קטנה כחצי שעה-שלושת רבעי שעה.
לאורז:
חצי חבילת אטריות דקיקות (אפשר אטריות ביצים)
2 כוסות אורז (אני אוהבת בסמטי)
4 כוסות מים רותחים
1 כף אבקת מרק
1/2 כף מלח
להכנה:
לחמם שמן בסיר רחב. להוסיף את האיטריות ולטגן אותן עד שישחימו. (לא לשרוף-רק להשחים).
לשטוף את האורז במים ולסנן, להוסיף לסיר עם האטריות. לבחוש את שניהם ולטגן עוד 2 דקות. להוסיף את המים, המלח ואבקת המרק,
להנמיך את האש ולכסות את הסיר. את הגז מכבים כשהאורז "שתה" את כל המים. משאירים את הסיר מכוסה לעוד 1/4 שעה ויש לכם אורז לתפארת "אחד אחד".
בצלחת לשים מנת אורז, עליה לפזר את הבולונז ולהגיד לילדים: "ראית איך הפעם שמתי רק בשר ורסק עגבניות"?…..
אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!














