בדקה התשעים על הרזייה והשמנה פחות 30 קילו מעל 25 שנים.

הכי חשוב לי בגילי 67 אוטוטו 68 להראות במיטבי. מיום ליום 25 שנים ויותר אני משקיעה בשמירת המשקל התקין שלי. פעם הייתי 30 קג יותר. עבורי יתר ידע מהווה מכשול בתהליך. אוהבת פשוט פשוט.

   לקראת סוף שנת 2019 משהו בקטנה על דיאטות,הרזיות,שמירת משקל, ואנחנו.

במחשבה שנייה יכולה לדבר רק על עצמי, עוקבת אחרי מאות פוסטים ברשת, מקשיבה למלא תוכניות שעוסקות בהרזייה/שינוי/שמירה ברחבי הרשת.

העולם הזה הולך ומתפתח בצעדי ענק, עד כדי כך שהידע כבר נהיה אויב מס' 1 של כל האנשים/נשים עם עודף משקל.

כל מי שמכירות אותי יודעות שעסקתי בתחום 20 שנים ליוויתי הרבה מאד משתתפות ומשתתפים לשינוי ולשמירה, ובעצמי מתמודדת עם הבעיה/מחלה/הפרעה (מחק את המיותר) שקוראים לה השמנה.

היום ילדים בני 10 כבר יודעים הכל על אבות המזון,יכולים להמליץ מה כדאי, מה מותר, מה רצוי. יודעים להבחין בין טוב לרע בסוגי מזון וחלק מהם יכולים להכתיב לי ולעוד כמה מחברותיי תפריטי דיאטה.

אני תמיד מסתכלת באהבה וגם קצת בדאגה על  אלה שרזו (לא משנה באיזו שיטה)ועל ההתלהבות חסרת המעצורים שלהן. כל אחת כזו הופכת להיות גורו ומטיפה ונשבעת שלעולם לא תשמין בחזרה.

אחת המחלות/הפרעות הכי מתעתעות היא ההשמנה. כשמשיגים את המטרה שהיא משקל היעד, כל העולם סביבנו משתנה כמו: נפח אישי שקשור לנוכחות הפיזית, לבוש, צורת דיבור, מערכות יחסים אישיות, מעמד חברתי, מעמד משפחתי, דחפים גדולים לשנות הכל בבת אחת ועוד…

אל תשאלו אותי למה כתבתי את כל זה.

במחשבה שניה כל הפתיח הזה הוא  כמו לקחת תנופה לפני שנכנסים לקפוץ בחבל כשמשני  צידיו מגלגלות חברות מהכיתה/שיכבה/תנועת הנוער וצועקות נו כבר תקפצי ותשתלבי.

אז הופה נכנסתי.

אני רוצה להעיז ולומר  ככל שיודעים פחות מצליחים יותר…

ככל שעוסקים פחות בהפקות אוכל כזה וכזה וגם כזה מצליחים יותר…

ככל שמצפים פחות מצליחים יותר…

נו טוב אז איך עושים את זה???

 

ממליצה לאכול ארוחות קטנות במהלך היום, ארוחות דלות שומן ודלות סוכר.

כל אחת כאן יודעת שכפית אחת של שמן זית היא 45 קל' וחצי כוס שמן זית מכילה 700 קל'….

כל אחת יודעת שהמון פירות זה מלא סוכר…

יש תפריטים ברשת לרב, קחי משהו שעושה לך את זה מצאי לך תחליפים שמתאימים לך ויאללה לעבודה.

התמדה ורצף יביאו את התוצאות.

אל תצפי סתם למשהו שיקרה אם לא שינית משהו בתזונה שלך.

שתי לפחות 12 כוסות נוזלים ביום, קפה ותה לא נחשב לנוזלים לידן קחי עוד כוס מים. נכון רצה מלא להתפנות… זה חלק מהדיל שתייה מרובה מסייעת בתהליך ההרזייה.

ארועים שמזמנים לאוכל מפתה –  יש לעשות שיעורי בית ולבדוק עם עצמי איך אני רוצה להתנהג…

"אני אירית מזמן כבר לא אוכלת את כל הצ'ק:… מוכנה לשים עוד צ'ק רק שיעזבו אותי מכל האוכל שמוגש שם.

שם המשחק התנהגות יציבה ורצופה.

אני יודעת שגרה בתוכי הפרעה כזו שמושפעת מאד חזק מאוכל בעיקר כשאני רעבה. אני תמיד דואגת להגיע שבעה למקומות עם אוכל. ואז יכולה להסתדר טוב יותר.

פעם בשבוע אוכלת פרוסת עוגה מהממת שמחזיקה אותי עד שבוע הבא.

שקילות אחת לשבוע באותו יום ובאותה שעה עם אותו ביגוד.

בכל בוקר מחליטה שוב שאני ממשיכה את התהליך, הכי חשוב לי להיות בשליטה בכל מה שעובר דרך הפה שלי בצורת האוכל לתוך הגוף. הגוף שלי שווה ערך עבורי יותר מבית/אוטו/ועוד…

השליטה באוכל משפיעה על כל חיי ממיקוד חשיבה/שפיות/רוגע/יצירתיות ומערכות יחסים תקינות ומדוייקות.

 

שנה אזרחית טובה רזה או שמנה מה שתבחרי.

אין מצב שלא תרדי במשקל.

תנסי ותיראי.

(כתוב בלשון נקבה מנוחות מתאים גם לזכר)

עלי אירית.

 

22291456_10155919623564301_7403407767156786727_o

14859782_10154751791404301_5925973681112899713_o

19780439_10155610434129301_9001385944831783303_o

אני כבר ברושור אירית מרץ 2015

צילום: מאירה גוראי רז.

אירית דגמי - אשה בגיל השלישי.
כששואלות אותי איך התחלתי את העסק שלי "העגילים של אירית דגמי", אני מספרת שאני אשה כזו שהחלומות שלה מגשימים אותה.​את סוג העגיל הזה עם שלושת המרקיזות משובצות בשלל צבעים אני עונדת מעל עשור.פה ושם חברות ביקשו שאכין גם להן וזה התנהל כעגילי אירית והחברות שלה.​יום אחד העלתי פוסט לפיסבוק שלי וסיפרתי על העגילים.​הפוסט יצר עניין ונשים החלו להתעניין בעגילים ושאלו אם אני מוכרת? אמרתי כן.​ומאז הכל היסטוריה.​אני נשאלת למה דווקא הצורה הזו ולמה רק את הצורה הזו אני משבצת ומוכרת?​התשובה שלי:​יש משהו בנפילה הזו של שלושת המרקיזות שצורתן כצורת עלים,ומניסיוני גיליתי שהדגם הזה מחמיא לכל אשה שעונדת אותם ונראה כאילו עיצבו אותם רק בשבילה.