באבא יגה חוגגת שבע

בחורה עם מחשב נייד

בשוק המסעדות הקשה והתחרותי בתל אביב, מסעדה שמגיעה לגיל שבע היא כנראה לא רעה בכלל…

להגדיר את מסעדת באבא יאגה, שבימים אלו חוגגת שבע שנים להיווסדה, כ"לא רעה בכלל", זה הכי אנדרסטייטמנט שיש, כי באבא היא מסעדה מעולה ושווה במיוחד, עם קלאסה אירופאית אמיתית.

כאשר ביקרתי לפני מספר שבועות במסעדה, הקרויה על שם מכשפה מהמיתולוגיה הרוסית, יצאתי עם טעם של עוד והבטחתי לעצמי שאני חוזרת לשם ממש בקרוב. לשמחתי, ה"ממש בקרוב" התרחש מוקדם משחשבתי, כאשר הוזמנתי למסיבת יום ההולדת שבע של באבא.

בכניסה פגשתי את כלת השמחה, השפית ההורסת מריה פיסנץ

חגיגת יום ההולדת של באבא הייתה הזדמנות למריה ולצוות לתת תצוגת תכלית של התפריט:

הסו שף החתיך הכין בלינצ'ס עם קוויאר אדום – שיא השיק, היוקרה וכמובן הטעם!

המלצרים האדיבים חילקו פארשמק, טורטיות עם גבינת שמנת וסלמון, לביבות תפו"א ועוד מגוון מעדנים מהמטבח הרוסי.

בבר המנות ראשונות הצטיידתי בירקות חתוכים, סינטה בכבישה קרה, גלילי עוף במילוי פירות יבשים, רוסטביף, סלט ים תיכוני, סלט כרוב, חמוצים תוצרת בית ועוד..

התיישבתי עם אמא תחת עץ מואר בפאטיו ונהנינו מכל רגע, מהאווירה וכמובן מהאוכל.

אפילו אמא שלי, מומחית בהכנת בורש, עוד מימיה באוקראינה, שיבחה את הבורש של מריה והתעניינה במתכון הסודי….

וורניקי ופלמני עשויים למופת, לפי המתכון המסורתי.

מן המנות העיקריות טעמתי קדירת בקר חורפית (ז'ארקויה מסורתי) וביף סטרוגונוב.

את הערב ליוותה להקה שניגנה מוזיקת ג'אז נעימה.

http://youtu.be/ssOy4WiKBVk

אמה הכשרונית של מריה, בעצמה בעלת עסק לעוגות מעוצבות, הכינה ליום ההולדת עוגה יפייפיה, בנוסף לעוגות מעוצבות בדמות באבא יאגה, ברבורים ומה לא.

למכשפה היפה נותר רק לאחל עוד שנים רבות של אוכל טוב!

נפגש ביום הולדת שמונה!