ארוחה צבעונית אתם תחליטו צמחוני? או בשרי?
ארטישוק, כרפס, דלעת, בטטה, כוסברה ולימון שמוסיף המון…
תרצו תוסיפו קציצות לא תרצו אל תוסיפו.
לא תמיד צריך מתכון כדי להכין ארוחה לפעמים מספיק רק לפתוח את המקרר ולהביט פנימה לבדוק מה יש בו ולהתחיל לחבר טעמים חדשים…
כשפתחתי השבוע את המקרר גיליתי במקפיא חב' ארטישוק בודדה. סבתי עליה השלום בטח צוחקת מלמעלה ואומרת "החיים היפים" הכול נקי ומוכן רק להכניס לסיר ולבשל…
איפה הימים שהיא הייתה סוחבת מהשוק את הארטישוק,
מקלפת את העלים מוציאה את השיער, ואחרי שעות של עבודה מקבלת שק מלא זבל וידיים שחורות…
אז ארטישוק נקי יש…
במקרר בצבצו להם עלי סלרי אמריקאי שמזה מתחברים טוב עם ארטישוק ובזווית חתיכת דלעת כתומה…
הוצאתי אותם וחיברתי אותם לתבשיל ירקות שווה.
הוספתי עוד צבע כתום של בטטה, ירוק של כוסברה, צהוב של לימון
ושמן זית סגרו את הטעמים בדיוק כמו שצריך.
אני הוספתי קציצות פרגית שבדרך קבע אני מכינה מראש מטגנת
ומקפיאה בקופסה.
מי שרוצה להישאר צמחוני יוותר על הקציצות.
תוספת של אורז או קוסקוס ויש לכם אחלה ארוחה טעימה.
שמן זית שום וארטישוק קפוא
להוסיף גבעולי סלרי ארוכים
להוסיף את הדלעת
להוסיף תבלינים ולבשל
להוסיף את הבטטה,הקציצות, כוסברה ,לימון ולבשל.
תוך כדי בישול לא לערבב כלום כדי שהכל ישאר שלם ויפה.
בתיאבון
אז שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום
אהבתם…
אז קדימה לייק קטן כאן למעלה או למטה נותן לסבתא כיף להכין עוד מתכונים…
ולפרגן עושה לכם טוב אז בהצלחה לכם…תודה




















