הנה מתכון טעים ומוסרי. אני לא אנסה לספר לכם שהוא דיאטטי, כי הוא די עמוס קלוריות, מצד שני מספיקה חתיכה קטנה ממנו כדי להתמלא ווהוא עשוי מרכיבים בריאים יחסית. המתיקות שבו לא נובעת מסוכר אלא מהסילאן והשוקולד המריר. חוץ מזה, לוקח דקות בודדות להכין אותו ואז מכניסים למקפיא ואז אפשר להתחיל לקצור מחמאות. אפשר גם לאלתר במרכיבים, כמו: סוגים שונים של אגוזים וכו'.
חומרים לשכבת הבסיס:
2 כוסות קורנפלקס רגיל (ללא תוספת סוכר)
1/4 כוס שומשום (רצוי שומשום מלא)
3/4 כוס אגוזי מלך. אפשר גם אגוזי-לוז, קשיו, שקדים ומה שיש בבית. כמובן לערבב כמה סוגים הכי טוב.
50 גרם שמן קוקוס (בימים קרים להפשיר אותו לנוזל)
2 כפות גדושות ממרח שוקולד השחר פרווה
2 כפות סילאן (אפשר מייפל או אגאבה)
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר. שיהיה לפחות 60 אחוז קקאו, רצוי לא יותר מזה, כי אז השוקולד מריר מדי.
1/2 כוס קרם קוקוס. מאד מומלץ להשתמש בזה שמגיע בקופסת קרטון ירוקה.
תבנית אינגליש קייק.
אופן ההכנה:
מניחים את הקורנפלקס, השומשום והאגוזים במעבד מזון, טוחנים לפירורים גסים ומעבירים לקערה.
מערבבים שמן קוקוס, ממרח שוקולד וסילאן מוסיפים לקערת הפירורים ומערבבים היטב.
משטחים את העיסה בתבנית ומהדקים היטב. מאחסנים במקפיא ל-30 דקות לפחות.
ממיסים את השוקולד על אדים ומוסיפים את קרם הקוקוס.
מערבבים היטב עד שמתקבלת בלילת שוקולד חלקה. מצננים מעט.
יוצקים את בלילת השוקולד על שכבת הבסיס, מכניסים למקפיא לפחות ל-3 שעות.













