לחם שום מתובל, טעים וקריספי.
בצק של פוקצ'ה ומעליו שמן זית מתובל – מאפה שהוא פשוט תענוג.
נישנוש מצויין לאירוח, מתחסל לפני שהארוחה מתחילה.
לעוד מתכונים מעולים
כנסו לאתר הבית "מתנות קטנות "
המצרכים ל 2 לחמים-
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
כף סוכר
כף שמן זית
כ – כוס וחצי מים
כף מלח
לתערובת השמן-
6 כפות שמן זית
1-2 שיני שום כתוש
1/2 כפית פלפל צ'ילי
כפית אורגנו יבש
כפית בזיליקות יבש או חופן בזיליקום טרי קצוץ דק דק
כפית פטרוזיליה יבשה.
בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים סוכר ומים ומתחילים בלישה.
משלבים את השמן והמלח.
לשים כ- 5-7 דקות. הבצק צריך לצאת רך ודביק.
מעבירים לקערת משומנת במעט שמן זית. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי.
אפשר גם להכניס לילה במקרר.
מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים.
מורחים נייר אפייה במעט שמן, ופותחים כל חלק לצורת מלבן .
מכסים ומניחים להתפחה של כשעה.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מורחים את הבצקים בתערובת השמן והתבלינים.
חותכים לרצועות ומכניסים לאפייה של כ- חצי שעה.
לאחר שהמאפה יוצא מהתנור מברישים בתערובת השמן הנותר.
מגישים חם וטרי
בתאבון !
בואו לעקוב אחרי גם באינסטגרם
כנסו לדף של הבלוג בפייסבוק- מתנות קטנות התפריט היומי




















