התחנה הבאה : איסטנבול.
התגעגעתי.
עזבו אותי מארדואן ומהמרמרה. איסטנבול . עיר מדהימה וכובשת. מטבח משגע. נקודה.
כל היתר – שולי .
הארץ בורכה בכל טוב הירק , הבשר ופירות הים. זה שהם כבשו חצי עולם ישן רק תרם למטבח המדהים הזה.
לב ליבו של המטבח הוא החציל והעגבנייה. בדיוק הירקות האהובים עליי ביותר.
כי איך היו נראים החיים שלנו בלי העגבנייה? ובלי החציל?
אחד המאכלים היפים, הקלים, המרשימים והטעימים במטבח הזה נקרא KARNIYARIK ( מבטאים קר-ני-ייק) .
אלו סירות חצילים יפהפיים קלויים וממולאים בתערובת בשר ,עגבניות ופטרוזיליה ואפויים בתנור . מעדן טורקי.
לפעמים אני מוסיפה לתערובת גם ערמונים קצוצים שמקנים למנה מתקתקות קלה (לא במקור).
אתם – נסו את המתכון המקורי . תברכו אותי.
מספיק חפירות. יוצאים לדרך.
3 חצילים מאורכים ,יפים, סגולים וטריים פרוסים לשניים לאורך.
300 גרם בשר טלה טחון (או בקר)
בצל אחד בינוני קצוץ לקוביות
1 עגבנייה אדומה קצוצה לקוביות
1/2 זר פטרוזיליה קצוצה
1/2 צ'ילי קצוץ (אופציונאלי)
1/2 גמבה אדומה או צהובה חתוכה לקוביות קטנות .
מלח, פלפל, שמן זית.
2 כפות רסק עגבניות איכותי.
כוס מים .
להדליק את התנור על 200 מעלות.
לשמן את חצאי החצילים , להניח בתבנית ולאפות בתנור עד השחמה (בערך 25 דקות).
להוציא ולהעביר לתבנית אפייה (והגשה) ועם כף למעוך את בשר החציל לתחתיתו (ליצור שקע לאורכו).
למחבת נוחה ורחבה, יש להוסיף שמן זית ולטגן את הבשר עד שמאפיר. להוסיף את קוביות הבצל ומעט מלח ולהמשיך לטגן.
להוסיף את הצ'ילי, גמבה ולהוסיף מלח ופלפל לטעמכם, להמשיך לטגן עוד כ-7 דקות.
להוסיף כף רסק עגבניות ולערבב. להוסיף את הפטרוזיליה ולכבות. לערבב את חומרי המלית.
לתוך החציל לערום ולדחוס מהמלית .
להחזיר את המחבת על הכיריים (לא לשטוף) להוסיף עוד כף שמן זית וכף רסק עגבניות, מלח, פלפל וכוס מים.
להרתיח ולהוריד מהאש.
למזוג לתבנית את נוזלי הרוטב (בזהירות מסביב ולא על החצילים).
לכסות בנייר כסף ולאפות מכוסה ,בטמפרטורה של 180 מעלות ,כשעה. להסיר את הנייר ולהשחים את המאפה עוד 10 דקות.
(אם הנוזלים מתאדים להוסיף עוד מעט מים רותחים).
זהו. זה מספיק, האמינו לי.


















