אטריות ביצים לפסח

לא משנה היכן אנחנו בסדר, מה אוכלים בחג, ומי מכין את המרק, אני תמיד ממונה על האטריות, וטוב שכך.
את המתכון לא המצאתי – אלה איטרות הפסח של סבתא, בשיטות ההכנה שלה, עם שדרוגים קלים שלי.
והתוצאה? אף פעם לא מאכזבת.
רוצים גם? אתם מוזמנים לקרוא כאן…

לא משנה היכן אנחנו בסדר, מה אוכלים בחג, ומי מכין את המרק, אני תמיד ממונה על האטריות.
לא רק אטריות, כמובן. בד"כ אני אחראית גם לאגף הקינוחים ולפעמים עוד מנה או שתיים, אבל על האטריות לא מוותרים לי, וטוב שכך.

אז מה זה בעצם אטריות לפסח?
למעשה אלה חביתיות דקיקות, שלאחר הטיגון חותכים אותן לרצועות דקיקות.
את המתכון לא המצאתי – אלה איטרות הפסח של סבתא, בשיטות ההכנה שלה, עם שדרוגים קלים שלי.
התוצאה אף פעם לא מאכזבת.
משדרגת כל מנת מרק – גם במראה וגם בטעם.
אני ממליצה בהחלט לנסות.

אז מה נצטרך?
3 ביצים

1/2 כפית מלח

3/4 כוס קמח תפוחי אדמה

3/4 כוס מים או סודה

1/4-1/2 כוס ירק קצוץ דק (שמיר, פטרוזיליה, עירית)

2 כפות שמן

ומה עושים?

1. טורפים את הביצים עם מלח.

2. מוסיפים קמח תפו"א וטורפים היטב לקבלת בלילה אחידה.

3. מוסיפים מים או סודה וירק ומערבבים היטב.

אטריות פסח-1

4. מחממים את השמן במחבת, וכשהוא חם מאוד יוצקים אותו לתערובת הביצים תוך כדי טריפה חזקה. את המחבת אין צורך לשטוף, מיד נשתמש בה לטיגון החביתיות (ללא שימון נוסף).

5. מניחים לתערובת לעמוד במשך כ-15 דקות כדי שתתייצב מעט.

6. מטגנים חביותיות דקיקות עד כמה שניתן. כל כל דקיקות שאין צורך אפילו להפוך אותן. ברגע שהשוליים מתרוממים – מוציאים מהמחבת ועורמים זו על גבי זו.

אטריות פסח-5

7. מגלגלים כל 3 חביתיות לרולדה ופורסים בעובי כחצי ס"מ. אפשר בהחלט להכין מראש ולשמור בקופסה סגורה היטב במקרר.

אטריות פסח-2

8. מניחים בכל צלחת מרק 2-3 שבלולים, ומגישים מיד. אם מכינים מראש אני ממליצה לחמם קצת את האטריות כדי שלא יקררו את המרק.

אטריות פסח-4

אהבתם את המתכונים? ניסיתם? הצלחתם (או לא)? שדרגתם? יש לכם רעיונות נוספים? אשמח לתגובות ורשמים.

מתכוני פסח נוספים:

מציות גבינה 

מציות לפסח-2

 

דלעת ערמונים ממולאת

דלעת ערמונים

ורעיונות נוספים.

 

למתכונים נוספים (לפסח ובכלל) אתם מוזמנים לעקוב אחרי (בצד שמאל למעלה).

שלכם, שרון
שרון & רנה – קונדיטוריה אחרת