למצרכים:
2 בצלצלי שאלוט
צרור תרד טורקי (אני קניתי בשוק הכרמל) – שטוף היטב וללא הגבעולים – רק עלים
1 כוב גרגירי חומוס (סמפרוסט או מקופסת שימורים)
1 כוס אורז
שמן זית
מלח
מים רותחים
להכנה:
1. בסיר שטוח לחמם את השמן זית. לקצוץ את בצלצלי השאלוט ולהוסיף לשמן החם. לטגן עד שקיפות.
2. להוסיף את התרד ולטגן יחד עד שהתרד מתרכך ומאבד מנפחו.
3. להוסיף את גרגרי החומוס ועוד 2 כוסות מים רותחים ולבשל חצי שעה.
4. להוסיף את האורז ולערבב. להוסיף עוד כוס-כוס וחצי מים (צריך שיהיה בסיר כ- 2 כוסות נוזלים סה"כ) לבשל על אש נמוכה עם סיר מכוסה כעשרים דקות.
5. להשאיר את הסיר מכוסה עוד חצי שעה בתום הבישול.
6. להעביר לצלחת הגשה, להניח ליד יוגורט חמצמץ וצונן וקיבלתם מנה נפלאה!
ב ת א ב ו ן













