כל פעם מדהים אותי מחדש כמה לאוכל משמעות עצומה בחיינו, לכאורה אנחנו עובדים על ארוחה שעות, ובחצי שעה הכל מתחסל והמשכנו הלאה…אבל אני מגלה שזה לא ממש כך, זה אמנם מתחסל אבל יש טעמים שנשארים אתנו עוד שנים אחרי, וגם היום כשאני כבר אמא בעצמי לא פעם יש בי געגוע לאוכל של אמא שלי, לאוכל של בית ילדותי, זוכרת איך הייתי חוזרת הביתה מבית הספר גווועת ברעב וכבר במדרגות של הבניין מריחה את האוכל שמתבשל לו ומנחשת מה בישלה לי היום, זוכרת ארוחות משפחתיות ומתענגת על הריח והזכרון והטעמים.
יש משהו מאוד מאחד ומרגש באוכל, הוא מנחם, הוא משמח, הוא משביע, והוא חלק משמעותי מהחיים שלנו. שלוש ארוחות ביום, ארוחות לחג ושבת ארוחות לאירוע…כל דבר בחיים שלנו משתלב נהדר עם אוכל.
ובאוכל של בית יש תבלין מיוחד , והילדים שלי, יש לאמא שלהם מסעדה עם שפים, אבל הם מעדיפים אוכל שמכינים בבית, הם משתוקקים לריח של האוכל המתפזר בבית והכי שווה מבחינתם זה אוכל נוסטלגי, או כמו שאומר הבן שלי , אמא, יש בבית ריח של אוכל של סבתא…ואני הכי אוהב.
אז הנה לכם מתכון פשוט וכייפי ואני שידועה כחובבת פשטות וחיים קלים במטבח זה אחד אהובים עלי ויש לו ניחוח נוסטלגי מהבית שבו גדלתי וכנראה שהוא עשה משהו בלב לעוד רבים אחרים לפי התגובות בפייס על התמונה שפירסמתי , אז הנה לכם אוכל הוא הרבה יותר ממזון לגוף יש בו גם הרבה רגש ומזון לנפש.
בריק ביצה, אצלינו זו הייתה ארוחת ערב מבוקשת .
המתכון פשוט וקל
קונים עלי סיגר, מחממים שמן עמוק במחבת, מניחים חצי מהעלה על השמן, את החצי השני מחזיקים ביד אחת, שופכים את הביצה שפיזרנו עליה מעט מלח ועשבי תיבול וסוגרים את העלה לחצי, מטגנים היטב משני הצדדים ומגישים.
אפשר למלא גם בפירה מתובל היטב אבל אז מראש ממלאים ומקפלים לחצי ומטגנים.
תהנו !














