כשטיילנו בספרד , בכל ארוחה (והיו הרבה) – ראיתי אותן בדוכן של המתוקים. עדינות, דקיקות ומעוטרות בשקדים קלויים.
אני אוהבת שקדים.
חייבת לטעום אחת – חשבתי לעצמי – אבל משום מה לא הגעתי אליהן.
עד שהגענו למדריד לשוק האוכל של סן מיגל .
והן לא אכזבו אותי, המתוקות האלה.
TEJAS
עוגיות שקדים אנדלוסיות מ ט ר י פ ו ת.
טעימות, קלילות וקלות להכנה שזה פשוט מביך.
ויש גם טריק נחמד איך לכופף אותן לצורה המיוחדת שלהן.
יאללה , בואו נצא לדרך
לכ-25 עוגיות
100 גרם שקדים טחונים
30 גרם קמח רגיל
75 גרם סוכר לבן
ביצה אחת
מעט ווניל או קליפת לימון
שתי כפות שקדים פרוסים.
לחמם תנור ל-170 מעלות.
לערבב את כל היבשים , למעט פרוסות השקדים .להוסיף את הביצה ולערבב שוב לתערובת אחידה.
על משטח סילפט (סיליקון) או תבנית אפייה משומנת מעט, למרוח 25 עיגולים מהתערובת ולשטח היטב , שכולם יהיו בעובי אחיד רצוי דקיק.
אם מקפידים שהעוגיה תהיה דקיקה היא גם יוצאת קראנצ'ית משגעת.
לפזר מעל מעט שקדים פרוסים.
לאפות כרבע שעה או עד שמזהיבים יפה.
כדי לקבל את הצורה המקסימה של העוגיות הטעימות האלה, צריך עכשיו לעבוד בזריזות.
מכינים מערוך עץ ארוך או אפילו כמה מערוכים. מרימים בעדינות (בעזרת מרית או סכין שטוחה) עוגיה אחת ומלפפים אותה סביב המערוך כדי לקבל את הצורה המעוגלת.
כך עובדים בזריזות עם כל העוגיות.
לאחר 2-3 דקות העוגיה מתקררת ומקבלת את הצורה המעוגלת ואז אפשר להסיר אותה בעדינות מהמערוך.
אם יתר העוגיות התקררו בינתיים, אפשר להחזיר את התבנית לתנור לעוד 30 שניות.
אגב, לא חייבים ללפף אותן סביב המערוך, אפשר להשאיר אותן להתקרר בתבנית עגולות ויפות.
הן טעימות גם כך 🙂
לצנן ולטרוף.
היה קל נכון?
אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה – בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.

















