SUSHA סושיה מומלצת בתל אביב

בחורה עם מחשב נייד

אני רוצה לספר לכם על סושיה חדשה ומגניבה, שנפתחה לפני כחודש בתל אביב.

סושה, בר סושי אורבני, המציע חווית בילוי צבעונית, מגוונת וטעימה, ובמחירים נוחים, בלב הסיטי של תל אביב, במקום הכי שוקק, הרצל בואך לילנבלום.

אז השארנו את הילדודס עם בייביסיטר והגענו להתרשם…. 

 

בכניסה פגשנו את שרון, הבעלים הנמרץ והמקסים, עם חיוך תמידי שלא ירד מפרצופו במהלך כל הערב. שרון, תל אביבי צעיר בן 29, נשוי טרי, חי את עולם הסושי תקופה ארוכה, ולאחר שניהל מעל חמש שנים מספר סניפים ברשת ג`אפניקה, החליט לעלות מדרגה ולפתוח מקום משלו.

ההתרשמות הראשונית שלנו מסושה, הרבה לפני שהתחלנו לאכול, היתה שהיא בת דמותו של שרון: חמימה וצבעונית, עם קריצה צעירה ושובבה, ועם עיצוב המשלב בין שתי השראות, היפנית והאורבנית, לכדי אחת. חלל המסעדה מתחלק לשניים: לקומת כניסה ולגלריה, ובה בר מדליק מסביב לפיר הצופה אל המתרחש מטה וכמו כן שולחנות קטנים ואינטימיים.

סושה מביאה את כל הכיף שבסושי היפני, בשילוב עם המטבח המערבי, לצד עיצוב מדליק בסגנון היממבה- האופנה היפנית הצבעונית, והמוזיקה האלקטרונית העדינה שברקע.

על התפריט אמונים השף התאילנדי טוטי, והסו שף יוטנה, שגם הוא תאילנדי במקור, אבל חי בישראל כבר 18 שנה ומדבר ומתנהג כמו ישראלי לכל דבר.

המטבח פתוח לעיני הסועדים ותוך כדי הכנת המנות העלינו זכרונות עם יוטנה על מקומות בתאילנד בהם טיילנו.

התפריט של סושה משלב סושי עם טוויסטים ושילובים מדליקים, מגוון מנות פתיחה המתאימות לפתיחה של ערב בילויים תל אביבי או לארוחת Late night, מגוון עשיר של דים-סאם ומנות נודלס עשירות ומזינות.

מאד הופתענו מהמחירים הנוחים (זוג יכול לאכול טוב בפחות מ-100 ש"ח). הסיבה לכך, לדברי שרון, שסושה נמצאת בלב אזור בילוי ומגורים של צעירים, שלא יכולים להרשות לעצמם מסעדות יקרות. גם המנות העיסקיות מוצעות במחירים סבירים ביותר, והסכמנו עם שרון ש"פראייר מי שלא מגיע לעסקית בסושה". אבל שלא יהיו ספקות, למרות המחירים, מורגש היטב, שכל המנות עשויות מדגים טריים וחומרי גלם מעולים.

פתחנו במרק מיסו (13 ש"ח) עם קוביות טופו, אצות ואקמה ובצל ירוק. מרק טעים ומיוחד שפתח את התאבון להמשך הערב.

 

כאשר עמדנו ליד הדלפק, שמענו מזוג צעיר שסעד במקום "שרון, ממש התלהבנו מהדים סאם, קדימה, תארגן לנו עוד סיבוב..".

מדובר במנת חובה בסושה: דים סאם מיוחד המוגש בקופסאות עץ מיוחדות על מצע של כרוב טרי. דים סאם פירות ים  (35 ש"ח ל-4 יחי ) דים סאם ממולאות במיקס פירות ים

 

ודים סאם צמחוני (25 ש"ח ל-4 יחי) עם ירקות מוקפצים, תרד, בטטה ופטריות .

אחרי שהתלהבנו מהדים סאם, הגיעה פלטה יפייפיה הכוללת שלושה סוגים של סושי:

סושה גריל (34 ש"ח ל-8 יח`) בציפוי סלמון סקין, מלפפון, אבוקדו, בצל ירוק במעטפת סלמון מוקרם בגריל וספייסי מיונז.

ספיידר שרימפס (30 ש"ח ל-6 יח`) פוטומקי שרימפס בטמפורה, סורימי, טוביקו כתום, אבוקדו, מלפפון, ספייסי מיונז מעוטר ברוטב טריאקי

מנהטן (30 ש"ח ל-8 יחידות) סלמון, גבינת שמנת, עירית מעוטרים בסלמון סקין

פליינג דרגון (46 ש"ח  ל-8 יחי) שרימפס בטמפורה, אבוקדו, מלפפון, אספרגוס, בצל ירוק עטוף בצלופח ומעוטר ברוטב טריאקי

 

מנה מיוחדת סושה צ`יקן פופ (32 ש"ח) נתחי עוף בטמפורה מוקפצים בקרם צ`ילי ועירית קצוצה ומצופים במיונז. אני לא כל כך התחברתי למנה, בעיקר בגלל שילוב המיונז עם העוף המטוגן, אבל בטוח שבתי הגדולה, שמאוד אוהבת מיונז, הייתה מחסלת את המנה…

קינחנו בסניקרס (29 ש"ח) קינוח שוקולדי מדהים, המורכב מקרם שוקולד בלגי בשילוב עם קרמל, חמאת בוטנים ושבבי בוטנים בציפוי שוקולד חלב מעולה. הקינוח הגיע בליווי צ`ויה (ליקר יפני שאני מאוד אוהבת).

לסיכום: סושיה מדליקה וכיפית, שכל חובב סושי יאהב ויחזור אליה.  חבר`ה צעירים יכולים להינות מסושי מחומרי גלם איכותיים במחירים עממיים, וגם החבר`ה הבוגרים יותר ייהנו מהאווירה, יוכלו לשוחח ולהעביר בילוי או פגישה עסקית (המוזיקה במקום לא רועשת) והבעלים שרון, מלא אנרגיות, נותן הרגשה שאתם מתארחים אצלו בבית.

בתמונה הסו שף יוטנה ואני (לכל המתעניינים, הבטן היא לא הריונית, אלא מלאה באוכל טעים שזללתי במקום:)

בעוד כחודש יושק בסניף תפריט משלוחים ובינתיים ניתן להינות מתפריט עסקי במחירים מאוד נוחים לכל כיס:

  

הכתובת: הרצל 12 תל אביב : 1-700-55-10-20

שעות פתיחה של המקום הם מידי יום  11:00בבוקר -2:00 אבל שרון אמר לנו שיש ימים שהמקום פתוח גם עד 4 בבוקר:)