לפני מספר ימים הוזמנתי לאירוע חגיגי ומיוחד – השקת SAfire – מנגל-גריל הייטקי מיוחד וראשון מסוגו בארץ.
צילום באישור שימוש יח"צ
ההשקה נערכה במסעדת התרנגול הכחול – של השף שאול בן אדרת – שהוא המנטור שלי בנושאי הקולינריה.
אני זכיתי פעמיים – פגשתי את המנטור שלי וטעמתי את המנות הראשונות ממעשה ידיו שהוגשו באירוע ההשקה וגם הכרתי מקרוב את הגריל-מנגל החדש , המעורר התפעלות – ה-SAfire.
הנה קצת מהמנות הראשונות ממעשה ידיו של שף שאול בן אדרת – כל מנה חגיגה של צבעים, ריחות וטעמים.






ה- SAfire מנגל גריל חדש המשנה את כל מה שהכרנו על חווית ה"על האש" . מנגל גריל נייד ידידותי לשימוש ולסביבה, פטנט דרום אפריקאי מבוסס על פחמי עץ הקוקוס, להכנת על האש -בפיקניק, במרפסת הבית, על השולחן ובכל מקום מאוורר.
הישראלים אוהבים "לעשות על האש". הסצנה הישראלית המוכרת היא של מספר גברים העומדים סביב מנגל מנותקים משאר הסועדים. כיוון שהמנגל פולט ריח ועשן הצורב בעיניים הם לרוב מצטרפים לכל שאר הסועדים כשהם מזיעים ומריחים כמו ארובת עשן וכמעט ברוב המקרים הם מנשנשים תוך כדי העשייה או אוכלים אחרונים….
במנגל החדשני נתן לצלות ירקות, לאפות פיצות, חלות, לבשל בווק ואפילו להכין קינוח – פנקייק. השימושים הרבים הופכים אותו לאטרקטיבי במיוחד בכל סוג של פעילות חברתית -המבנה שלו מאפשר לשים אותו במרכז האירוע ולאפשר לכולם לקחת חלק פעיל בהכנה החווייתית.
ה- SAfire פיתוח ייחודי מדרום אפריקה, עשוייאינו פולט עשן או ריח כיוון שחומרי הבעירה שלו עשויים מעצי קוקוס ידידותיים לסביבה. המבנה הייחודי שלו מונע מהשומן הניגר מהבשר מלטפטף על הגחלים הבוערות, אלא למקום ייעודי בשולי הגריל– מצב זה שמונע מהשומן להישרף הוא שאחראי על היעדר עשן.
הוא ניתן לשימוש בכל מקום- עם חלון אוורור, במרפסת בית דירות – ללא חשש מהשכנים , בפיקניק , בפעילות תנועת נוער בטיול ועוד..
מנגל גריל הSAfire – בנוי מנירוסטה איכותית והוא כולל מכסה לשמירה על חום בישול אחיד ומונע זליגה של ריחות.
הSAfire נוח וקל במיוחד לנשיאה – ארוז בתיק נשיאה נוח, קל במיוחד וניתן להעברה ממקום למקום, הוא ניתן לרחיצה בקלות בכל מדיח כלים.
צילום באישור שימוש יח"צ
ה-SAfire כולל מספר מוצרים נלווים שהינם תוספות לערכה הבסיסית ומאפשרים בנוסף לצליית בשרים גם להכין בישולים ארוכים, לצלות עופות שלמים ולהקפיץ מאכלים סיניים.
צילום באישור שימוש יח"צ
הערכה הבסיסית כוללת:
בסיס גריל Safire
פלנצ'ה דו-צדדית מצופה טפלון
רשת צליה
כיפת מכסה
תיק נשיאה
צילום באישור שימוש יח"צ
תוספות לרכישה:
ווק ייעודי המתיישב על הגחל ומצופה בנחושת
ארובת בישול וחימום
פחמים מקליפת עצי קוקוס
מעתה ניתן לעשות "על האש" עם פחמים ידידותיים לסביבה, במרפסת הדירה ללא רגשות אשם מה "יגידו השכנים" או "לא נעים מהשכנים".
מחיר ערכה בסיסית לצרכן : 850 ש"ח
ניתן לרכוש פחמים באופן נפרד.
מתכון לקבב תאילנדי על פירה חציל שרוף – של השף אייל פינקלשטיין
המתכון ל-15 קבבים
מרכיבים:
פלצ'נטה של הגריל בצד המחורץ
1/2 ק"ג בשר טחון שפונדרה וצאוור, טחונים יחד
חציל שלם
3 שיני שום כתושות
חופן כוסברה קצוצה
חופן בצל ירוק קצוץ
1 כף רוטב סויה
כף וחצי רוטב דגים
ג'ינג'ר מגורד
4 כפות שמן זית
כפית צ'ילי טרי
2 כפית שמן שומשום
מלח, פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
את החומרים (פרט לחציל ו-2 כפות שמן) מערבבים יחד ומניחים במקרר למנוחה של שעה.
לאחר שעה מקבבים לצורה של כדור פינג פונג שטוח.
מחממים את הגריל על הצד המחורץ
מנקבים את החציל במספר חורים ומניחים על הגריל.
ליד החציל מניחים את הקבבים וצולים לפי הדרגה הרצויה (רצוי כ-10 דקות לקבב עסיסי).
כשהחציל רך, מקלפים ממנו את הקליפה וקוצצים דק, מערבבים עם שמן זית מתבלים בשום ובתבלינים.
מגישים את פירה החצילים כשמעל הקבבים.
ניתן להשיג בסניפי קוק אנד בייק, טיב טעם, לחייל ולמטייל ובחנויות נבחרות ברחבי הארץ.
כתבה , ערכה וצילמה: נדיה היבא























