באחת הסימטאות, ממש בתוך שוק הכרמל בתל-אביב, נמצא בית קפה בוטיק קטן ומעניין, שאת ריחות הקפה האיכותי מריחים כבר מבחוץ… אז איך אפשר שלא לטעום…
אני ממליצה להחנות בחנייה שנמצאת בסוף השוק (החנייה בתשלום), להכנס לשוק, בית הקפה נמצא באחת מהפניות ימינה.
כתובת בית הקליה והקפה: רחוב שפ"ר 2 פינת רחוב הכרמל 38 תל-אביב. טלפון: 03-5102266
גילוי נאות: הוזמנתי להתארח במקום.
בין לגימה ללגימה מהקפה המשובח והאיכותי עם ריח משכר חושים, שמעתי מהיכן הגיע השחור… השחור הזה…
וזה הקפה שלי – כל לגימה חגיגה – חבל שאי אפשר להעביר מכאן ריחות וטעמים…
לפני שנתיים נפתח קפה mae בשוק הכרמל, אשר הביא בשורה חדשה לאוהבי הקפה המקומיים – קפה גורמה העומד בסטנדרטים הבינלאומיים המחמירים להגדרה Specialty Coffee – פולי קפה ללא פגמים הנקנים בקנייה ישירה מחמישה אזורי גידול שונים מקוסטה ריקה, נקלים בבתי קלייה קטנים ונמכרים לא רק בתערובות.
קפה mae שהביא את קפה הגורמה והאיכותי לארץ, הוא גם הייבואן הבלעדי של קפה חד זני, טרי ואיכותי הנקלה בבית קלייה בשוק הכרמל סמוך לשימוש ומציע קפה משובח לצד חנות קונספט.
הקפה האיכותי והטרי של mae, עשוי 100 אחוז פולים מזן ערביקה באיכות הגבוהה ביותר, מיובא באופן בלעדי מאזורי גידול שונים בקוסטה ריקה ונקלה בארץ סמוך להגשתו או לאריזתו.
מאחורי קפה mae עומד היזם יהונתן שרף, אשר התגורר שנים ארוכות בקוסטה ריקה עם זוגתו גבריאלה ילידת המקום ולמד לעומק את עולם הקפה העשיר.
במקום ניתן גם לקנות , בנוסף לקפה גם כלים ואביזרים נילווים להכנת קפה בבית.
הצוות המקצועי טוחן במקום את תערובות הקפה השונות, כאשר כל תערובת מותאמת לסוג הקפה המבוקש – קפוצ'ינו, אספרסו, אמריקנו ועוד.
אז איזה תערובות קפה תוכלו למצוא כאן?
Caracolito
קפה "שבלול" הנקרא כך בגלל הצורה הייחודית של הפולים שלו, שהופכת אותם למרוכזים במיוחד בתכונותיהם. זוהי תערובת נדירה ביותר, משתי סיבות:
הראשונה היא שפולי קפה עגולים בצורת שבלול מהווים רק כ-5% מכלל קטיף הקפה.
הסיבה השנייה היא שהתערובת הספציפית מקורה באזורים משובחים ונדירים במיוחד בקוסטה ריקה.
Espresso
תערובת יוצאת דופן הלוקחת את כל הטעמים והתכונות הייחודיים של קוסטה ריקה – גוף, חומציות, ארומה ומתיקות – ומאחדת אותם באיזון מדהים. בשל האיזון המוצלח, ניתן להשתמש בתערובת זו להכנת רוב סוגי משקאות הקפה.
Cappuccino
קפה של 100% ערביקה, מגובה שמגיע ל-1900 מטר ממרכז אמריקה, הוא מלכתחילה מתכון יוצא דופן למשקאות עם חלב. מדובר בפולי קפה שעוברים סינון קפדני – ומתוכם נבחרים רק פולים ללא פגמים.
Negro
חוות הקפה של קוסטה ריקה, מיטב ה-specialty coffee העולמי, מגיעות לשוק הכרמל והופכות לתערובת קפה הבוץ הגורמה הראשונה במחוזותינו. מתאים לכל סוגי ההכנה – כולל בישול כמובן.
Filter
תערובת ייחודית למשקאות הפילטר השונים. זהו הקפה הקוסטריקאי המסורתי, שגם אחרי כ-200 שנה לא איבד את טעמו, ובמקומות מסוימים – גם לא את דרך הכנתו.
התערובת נחשבת לאחת המוצלחות במדינה, מכיוון שהצליחו לשמור על טעמים מסורתיים, ועדיין לייצר קפה גורמה.
כאורחי המקום התכבדנו בסוגי גבינות איכותיות עם בגטים חמים וקרקרים
לצד הקפה המשובח ניתן להנות מכריכים וממאפים טריים ולקבל ייעוץ בכל הנוגע לבחירת התערובות שאוהבים.
את תערובות הקפה הייחודיות ניתן לקנות במקום או להזמין בחנות המקוונת באתר האינטרנט.
לאחרונה, נפתח סניף נוסף של קפה mae (עכשיו הם רשת) ברחוב אבן גבירול 98 תל-אביב.
הקפה באבן גבירות פתוח בימים א'-ה' בין השעות 07:00-21:00 וביום ו' בין השעות 07:00-16:00.
שקי קפה עם הדפסות מיוחדות לאספנים
ולסיום, מספר עצות חשובות לאוהבי הקפה:
הקפה חייב להיות 100% ערביקה ומקורות הקפה חייבים להיות ברורים, זאת אומרת שגם תערובת קפה צריכה להיות מורכבת רק מפולי הערביקה ואנו כלקוחות צריכים לדעת מהיכן מגיעים הפולים.
הקפה טוב לשימוש ארבעה ימים אחרי הקלייה ולמשך חודש ימים בלבד.
רצוי שהקפה ייטחן לפני השימוש עצמו ולא מראש. חשוב להבין שמרגע שהקפה נטחן, הוא מתחיל לאבד את הארומה ותכונות חשובות אחרות, ואחרי כשבועיים הוא כבר איבד את רוב חיוניותו.
אז איך אתם אוהבים את הקפה שלכם???
#maeקפהגורמה
כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא



























