LUCCA – אהבה איטלקית מהטעימה הראשונה

אוכל איטלקי משובח, יין לבן ובריזה מהים – הנאות קטנות. תכירו את LUCCA – מסעדה איטלקית במרינה בהרצליה ובה כל ההנאות מגיעות ביחד. בגדול.
והפינוק האמיתי – מתכון שף לאחת מהמנות האהובות במסעדה – רביולי בשרים וירקות שורש.

2014-03-22_22.11.00

אוכל איטלקי הוא חגיגה. לגלות מסעדה משובחת שמעוררת בי את החשק לשוב לאיטליה, זו כבר חגיגה קולינארית אמיתית. במרינה בהרצליה, סמוך לקניון ארנה, ממוקמת המסעדה האיטלקית לוקה.

בחרנו לשבת במתחם החיצוני של לוקה, כשממול נשקף הנוף הרגוע של הים. בטיילת היתה בריזה מעולה, לגמנו יין לבן יבש והתאהבתי במקום.

עיון בתפריט גילה לי מגוון עשיר של מנות איטלקיות ובמחירים סבירים למדי.

לפתיחה הזמנו פוקצ'ינה. פוקצ'ה טרייה וחמה, שנאפתה בטאבון והגיעה עם רוטב פסטו בנפרד ועם קערית שמן זית בנגיעת חומץ בלסמי. הפוקצ'ה שנטבלה ברוטב הפסטו היתה מצויינת.

יצא לי כבר לטעום פוקצ'ות במקומות שונים, ואני גם אופה פוקאצ'ות בעצמי. זו היתה פוקאצ'ה רכה וטרייה.

מנות הפתיחה שהזמנו הגיעו לשולחננו די מהר. מנה שהיתה מרשימה קרפצ'ו בקר – עם שמן זית גלילי, מלח ופלפל ועלי רוקט. המנה מגיעה עם גבינת פרמאג'יאנו. ביקשנו לקבל את המנה ללא תוספת זו.

photo20

קרפאצ'ו הבקר היה מעולה. אני צמחונית, אך בן זוגי מאוד אהב את המנה. מנת הפתיחה שלי היתה ארטישוק אלה רומנה – ארטישוק צרוב על הגריל,  שמן זית. הארטישוק היה מונח על סלסה של עגבניות ומעל הארטישוק הונחה פרוסה נאה של פרמז'ן. המנה היתה יפהפיה ונראתה כיצירת אמנות. אני מאוד אוהבת ארטישוק. הצריבה המעודנת שלו בגריל בשילוב עם הרוטב, סלסת העגבניות והפרמז'ן היו תענוג. על המנה הזו סימנתי וי ענק ואני אשמח לחזור ולטעום אותה שוב.

photo18

על התפריט וההשראה האיטלקית מנצח ביצירתיות השף דויד גרויסמן. מי שיושב בתוך המסעדה ולא במתחם החיצוני, מוזמן להציץ אל עבר המטבח. מטבח המסעדה פתוח ומאפשר לסועדים לצפות בצוות ובשף בעת הכנת המנות.

2014-03-22_22.10.40

על מדפים הסמוכים למתחם המטבח מונחים אריזות, קופסאות וחומרי גלם שמיובאים היישר מארץ המגף. לא מתפשרים כאן על האיכות. לכן גם מנות הפסטה הן של פסטה טריה הנעשית בעבודת יד כאן במקום.

ואם כבר פסטה, עכשיו תורן של המנות העיקריות. הזמנו פסטה ארבייטה – רוטב עגבניות, רצועות עוף, שום, בזיליקום, צ'ילי, פלפלים, בצל ועשבי תיבול.

2014-03-22_21.32.00

בן זוגי טעם את המנה שהיתה פיקנטית, מפולפלת וספייסית. העקצוץ החריף של הצ'ילי נתן לפסטה ולרצועות העוף טוויסט מעניין. אני נשארתי נאמנה לטעם של הארטישוק גם הפעם. הזמנתי פטוצ'יני איזבלה – זיתי קלמטה, עגבניות טריות, ארטישוק, גבינת פטה, שמן זית ועשבי תיבול. זו היתה פסטה מצויינת עם טעם מעודן של ארטישוק, זיתי קלמטה שחורים שאני אוהבת, גבינת פטה משובחת ושמן זית בנדיבות.

photo7

שלא תחשבו לרגע שחשבנו לוותר על הקינוחים. על אף שהיינו כבר שבעים למדי, החלטנו לגלות האם גם הקינוחים נאמנים לארץ המקור.

2014-03-22_22.19.36

הזמנו טירמיסו – הגיעה מנת טירמיסו גדולה, גבינת מסקרפונה, אספרסו וקקאו בליווי בישקוטים. טירמיסו מתוק וטעים אבל… הקינוח הנוסף היה מיוחד. משהו-משהו.  קרם ברולה וקדאיף. שתי ריבועי קרם ברולה וביניהם שערות קדאיף קראנצ'יות המתפצפצות בפה ומעל הכל רוטב פירות יער. קינוח מפנק שכל כפית ממנו היתה עונג.

photo10

אנחנו נהננו לאכול בלוקה. המנות הטריות והטעימות, האווירה, השירות האדיב וכמובן גם הבריזה מהים. בלוקה מגישים לכם את החוויה האיטלקית הזו יום-יום ובימי שישי אפשר גם ליהנות מבראנץ' עשיר.

 ואיך אפשר ליהנות מאוכל איטלקי לבד? אני מפנקת אתכם במתכון של אחת מהמנות האהובות במסעדה. אתם מוזמנים לנסות ולהכין וכמובן לשתף אותי בחוויות.

333

מתכון להכנת רביולי בשרים וירקות שורש ביין לבן, מרווה ופרמז'ן

(באדיבות שף דויד גרויסמן מסעדת לוקה)

קרדיט לצילום המנה: חיים יוסף

חומרים להכנת כ– 30 יחידות (תלוי בגודל)

לבצק:

160 גר' קמח לבן

40 גר' קמח סמולינה

2 ביצים

חומרים למילוי הרביולי:

 300 גרם בשר כתף חתוך לקוביות גסות

1 גזר חתוך גס לקוביות

1 בצל חתוך  גס לקוביות

4 ענפים של סלרי קצוצים עם העלים

4 שיני שום שלימות

צרור של טימין קצוץ

1 בקבוק יין אדום

2 עלי דפנה

2 כפות סוכר

150 גרם גבינת  מסקרפונה

כף פרמזן גרוס

כפית שטוחה מלח

1 בצל קצוץ קצוץ דק

1 גזר קצוץ דק

חומרים להכנת הרוטב:

 2 עלי מרווה

2 פרוסות צ׳ילי

2 שיני שום פרוסות

כוס ציר עוף

1/2 כוס יין לבן

כף חמאה צהובה

כף פרמז'ן

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

ראשית מכינים את הבצק לרביולי:

שמים את כל חומרי הבצק במעבד מזון ומפעילים במהירות גבוהה כמה דקות עד לקבלת בצק אחיד – עוטפים את הבצק בנילון נצמד, מכניסים למקרר לחצי שעה.

הכנת המילוי:

שמים בסיר את היין האדום, הבשר, הגזר, הבצל (הקצוצים גס), שיני שום, עלי דפנה, סוכר, מלח וסלרי ומביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים במשך כשעה וחצי עד שהבשר ממש מתפרק.

מסננים את הבשר מהסיר ומניחים בצד. לאחר שהבשר התקרר מעט, קוצצים אותו עם סכין חדה. מוסיפים לבשר את גבינת המסקרפונה, הפרמז'ן, הטימין והירקות הקצוצים דק דק – טועמים ומתקנים תיבול אם צריך מוסיפים מלח. המילוי מוכן.

הכנת הרוטב לרביולי:

שמים את היין הלבן בסיר קטן ומבשלים עד לכדי צמצום היין לחצי מהכמות. מוסיפים את הצ'ילי, עלי המרווה, ציר העוף והחמאה ומתבלים במלח ופלפל – מבשלים כ 2 דקות. מוסיפים את הפרמז'ן ומערבבים עד לקבלת רוטב סמיך.

הכנת הרביולי:

מרתיחים מים בסיר עם מעט מלח. מרדדים את הבצק באמצעות מכונת פסטה – הבצק צריך להיות דק. פותחים דף ארוך של פסטה, מניחים כף של המילוי על הבצק במרחק של 2 ס"מ,האחד מהשני.

סוגרים מעל עם עוד דף של בצק. מהדקים מסביב למילוי וחותכים את הרביולי. מכניסים את הרבילוי למים שרתחו ומבשלים עד שהרביולים צפים. מוציאים מהמים ומניחים בצד.

מסדרים את הצלחת:

מניחים את הרביולי על גבי צלחת, מוזגים מהרוטב ומפזרים פרמז'ן מעל.

תודה לשף המסעדה על המתכון.

______________________________________________________________________________________________________________________________

LUCCA, השונית 2, מרינה הרצליה. טלפון: 09-9514000

שעות פתיחה: ימים א' – ה' 10:00 – 23:00 או עד אחרון הלקוחות

יום ו' 09:00 – 24:00, שבת 10:00 – 24:00