לאחר שמיתגה עצמה כ"עיר הילדים" בזכות מגוון מתחמים ופעילויות לילדים, מתחילה חולון למתג עצמה גם כעיר של בילויים ואוכל טוב, הנותנת תחרות לא רעה בכלל לשכנותיה ראשון לציון ותל אביב, הודות לפתיחתן של עוד ועוד מסעדות שוות במרכזי עסקים חדשים ומודרניים.
אחת ממסעדות אלו היא LE BISTRO BAR – מסעדת הביסטרו הראשונה בחולון, שנפתחה במאי 2014 במתחם עזריאלי הדנדש בעיר.

הגענו לטעום מהתפריט, המציע מנות מעניינות המזכירות טעמים מוכרים ממסעדות ביסטרו בפריס ובניו יורק, לצד מנות ישראליות אהובות.
המסעדה מעוצבת בהשראת מסעדות ביסטרו בעולם, עם 170 מקומות ישיבה. הסגנון הניו-יורקי-פריזאי מתבטא בציורי ענק מקוריים של פריז בתחילת המאה הקודמת. בר ישיבה גדול ומאסיבי מציע תפריט אלכוהול עשיר. שולחנות עץ כבדים וספות נוחות יוצרים אווירה ביתית וחמה. לצד כל אלה יש תאורה חמה ומוסיקה נעימה שמותאמת לשעות השונות של היום, המשלימים את האווירה.



על התפריט מנצח השף עימאד שורבג`י, בוגר תדמור עם התמחות בבישול ובקונדיטוריה, שבנוסף ללימודי מלונאות בטכניון, למד גם אומנות וציור, מה שמתבטא באופן בו הוא מעצב את המנות (והרי אוכל זו גם אומנות:).
עימאד השתלם במגוון מסעדות באירופה ובתאילנד התמקצע בתחום הדגים.
לא פלא, שבמהלך שלושים שנות וותק, זכה עימאד במדליית כסף בתחרות "גביע העולם בבישול" בלוקסמבורג ובפרסים בתחרויות נוספות בעולם.
פתחנו את הערב עם שני קוקטיילים: ouzo peach – אוזו עם מעט אפרסק ולימונדה, חביב אך מתוק מדי (32 שח) ו-frozen margarita – מרגריטה קפואה בטעמי פסיפלורה עם מעט ליקר תפוזים, קוקטייל מתוק וקליל (29 ש"ח).



מהמנות הראשונות הזמנו קרפצ`ו בקר– פרוסות בקר דקיקות מתובלות בשמן זית ולימון, עם מעט מלח גס מעל, עלי ארגולה, פרמזן וברוסקטות בצד- מנה פשוטה וטעימה בדיוק כמו שהיא נשמעת (42 ש"ח).

קבב דגים היא מנת ספיישל של השף עימאד, המתמחה בדגים. שלושה קבבי דגים עם עיטורי טחינה על מצע טבולה- הדגים פריכים ונמסים בפה, אך לטעמי מצע הטבולה היה מלוח יתר על המידה (69 ש"ח).

בהמלצת השף הזמנו קבב אוריינטלי על מקל קינמון, עשוי מבשר משובח טחון במקום, על מצע סלט עגבניות קצוץ פיקנטי. מנה מעולה לחובבי הקבבים, איכות הבשר מורגשת בכל ביס. הקבב מוגש עם סירות תפוחי אדמה קריספי וטחינה (54 ש"ח).




מנת הדגל של הערב הייתה קדרת הדגים (כבר אמרנו שעימאד מומחה לדגים?).

הייחוד של המנה הוא הרוטב המיוחד והפיקנטי על בסיס עגבניות קלויות בתנור.
את הרוטב ניגבנו עד תום מהצלחת עם לחמי הבית הטריים, העשויים ממחמצת בתנור האבן במסעדה, המגיעים עם מתבלי שמן זית, חציל קלוי, פסטו, טחינה ורוטב מיונז (12 ש"ח).

בקיצור, קדרת הדגים עם הלחם לצידה הפכו לשוס של הארוחה.
מהתמונות בתפריט הקינוחים בחרנו בקינוח שנראה לנו הכי חתיך: קסטת שוקולד לבן, בין שתי שכבות עוגיית מרנג שוקולד ואגוזים, גנאש שוקולד לבן בציפוי של רוטב שוקולד מקיר וטראפלס עם גבעת קצפת מכל צד (34 ש"ח).

LE BISTRO BAR , הרוקמים 26 (מתחם עזריאלי החדש), חולון.
טלפון: 053 -9369073 להזמנת שולחן : 03-6047485
המקום פועל 7 ימים בשבוע, החל מהשעה 8:00 בבוקר ועד אחרון המבקרים.
לפרטים נוספים ולהזמנת מקומות: http://lebistro.rest.co.il/










