I GET YOU ואני פה בשביל לעזור

הייתי, התקשיתי, נשברתי, התמודדתי, למדתי, השתפרתי, צמחתי, התפתחתי, התמקצעתי והיום אני פה בשבילכם.

shutterstock

לפני 15 שנים ילדתי את בני הבכור. אור. איזו תקופה! מספר חודשים לאחר מכן, מצאתי את עצמי עומדת במטבח, מסתכלת על הירקות שעל השיש ותוהה איך מתחילים, איך עושים טעימות? מי נגד מי? כמה ולמה? ומלמלתי לעצמי "יאללה, שיעזוב אותי בשקט, אני חותמת על עוד עשר שנים של הנקה".

שעה לאחר מכן, אני מחזיקה ביד צלוחית עם משהו שמזכיר מחית בטטה אך לא באמת דומה לאחת כזו. הכנתי במשך כשעה וחצי כמות של שתי כפות. מותשת, הרמתי את המבט למטבח. המטבח! אוי למטבח, הוא נראה כמו אחרי מסיבת רווקים.
אין לתאר בכמה מכשירים השתמשתי, לא להאמין כמה בלנדרים עמדו על השיש ובתוך הכיור ואת צבע השיש היה קשה לזהות. כמה בלאגן, כמה לכלוך. למות.

בדרך לסלון, מריצה בראש סיפורים, תירוצים, אשר יצדיקו את הבלאגן שבמטבח. מגיעה לאור. סמרטוטית, כמו אחרי משמרת לילה במסעדה, פרועה ומלוכלכת.  אור בוכה. עייף. רעב.  אתם בוודאי מנחשים מה קרה בהמשך. אור לא פתח את הפה, בכה והשכבתי אותו לישון. המחית נזרקה לפח ואני נשארתי בוהה במטבח ומבטיחה לעצמי שזה לא יקרה שוב.

זה קרה שוב, לא פעם אחת ולא פעמיים. עם הזמן השתפרתי, אלתרתי, שאלתי, התעניינתי, נעזרתי בסבתות ולאט לאט למדתי. לא פשוט היה התהליך.

אור נולד פג, עניין האכלה היה קשה איתו כבר מיומו הראשון ועל אחת כמה וכמה בעת המעבר למוצקים.  יחד עם זאת, עם הזמן, למדתי להכין אוכל, להכין מגוון מאכלים, ליהנות מההכנה, לנסות מאכלים חדשים ואפשר לומר שהשתפרתי פלאים. לא רק שלמדתי להכין מגוון מאכלים ולהעמיד סירים על הגז בכמות שכזו שלא תבייש אף שולחן של סבתא בוכרית ביום שישי, אלא גם למדתי ליהנות מכך.

ואז הגיעה עדי. שנתיים אחרי ילדתי את בתי, עדי. איזה אושר.  לאחר מספר חודשים אובחנה עדי כאלרגית למספר רב של מזונות. וואו איזו מכה זו היתה או כך לפחות חוויתי זאת בזמנו.

העניין הוא, שבזמנו, 13 שנים אחורה, לא היה עם מי להתייעץ, לא היו סדנאות בישול, לא היו קבוצות בפייסבוק, הספרים היו משעממים ומיושנים ללא התייחסות לאלרגיות ותחליפים, לא היה מגוון ושפע של אפשרויות למזונות כפי שיש היום. כן, 13 שנים אחורה והכל היה ממש שונה, כאילו ימי הביניים בהשוואה להיום. שוב אותגרתי אך הפעם נכנסתי למטבח בשמחה, בהנאה, בציפייה ורצון להיות זו שתיצור לעדי את התפריט המגוון, העשיר והטעים בעולם. 

לאתגר הזה הגעתי עם סל כלים חדש מעולם הנטורופתיה, התזונה והרפואה טבעית.  סל כלים זה אפשר לי להכין לעדי מגוון מזונו עשיר, מגוון, טעים, בריא ומבריא ולתת מענה גם באמצעות הכלים אשר צברתי מתחום הרפואה הטבעית.

בחרתי להפוך את החוויה שלי כאמא צעירה, הלמידה שלי והאהבה שלי לתחום התזונה והרפואה הטבעית, לעשייה ולהיות כאן עבורכם. היום אני פה למתן פתרונות המתאימים למצבים שונים בהם אתם ההורים ניצבים בכל הנוגע לתזונת ילדכם וטיפול ברפואה טבעית.

מוזמנים להצטרף אליי לקבוצות בפייסבוק "תזונת תינוקות בשנה הראשונה" ו"תזונת פעוטות וילדים בגיל הרך" וליהנות מאינפורמציה, הרצאות וסדנאות בנושא תזונת תינוקות וילדים

 

הרצאה בנושא תזונת תינוקות
הרצאה בנושא תזונת תינוקות 

 

 

יעל רחמנוב
נטורופתית, מרצה ומייעצת בתחום תזונת תינוקות, ילדים ורפואה טבעית לקטנטנים. מנחת סדנאות בישול בריא לילדים וסדנאות להורים לגיוון והעשרת תזונת המשפחה, עם דגש על תזונת תינוקות וילדים.