מודה ומתוודה שאני ואוכל בריא לא חברים בכלל!!! עצם המחשבה על אוכל בריא עושה אותי חולה וישר עולה בי הקונוטציה לאוכל דל שומן, נטול טעם וריח מה שנקרא בשפת העם אוכל של בית חולים.. וכשהוזמנתי לדגום ולטעום מתבשיליה של מסעדת הום מייד בתל אביב מיד הרמתי גבה (ויש לי חתיכת גבות) ,מה כ"כ יכול להפתיע אותי משילוב של אוכל בריא ומסעדת פועלים שהאוכל בה לרוב הוא עוד שיפוד שנצלה על האש או סלט ירקות קצוץ דק אבל אמרתי לעצמי ליאת תני צ'אנס, אולי תופתעי? עם יד על הלב, הופתעתי ביג טיים!!
ושוב נתכנסנו לנו בשעת ערב מוקדמת החבורה העליזה והאהובה עלי לערב ביתי סביב שולחן הרטרו הרחב והפרחוני שהוצב במרכז המסעדה לארוחה "משפחתית" כשבראש השולחן ישב זיו גולדשטיין מבעלי המסעדה אשר עזב את העיר הדרומית בישראל אילת ואת משרת ניהול מלון הנסיכה ולצידו האיש בעל ידי הזהב יוסי נוראליאן אשר חולש על המטבח הביתי והוכתר על ידי כאדון התבלינים מכיוון שמעבר לחומרי גלם טובים וזמני בישול נכונים הסוד הוא בתיבול המדוייק וכנראה שהוא יודע את הסוד. ורגע לפני שהתחלנו בטעימות סיפר לנו זיו על קונספט המסעדה, אוכל טעים שכולו על טהרת הבריאות הפונה לכל קשת הסועדים, צמחונים, טבעונים וקרניבורים , ללא טיגונים, חומרים משמרים ואבקות למיניהן.
המנה הראשונה עשתה דרכה אל השולחן וארומה עדינה של הל אפפה את האויר והקציצה הפרסית הידועה בשמה גונדי וכאחת שהתרגלה לסטנדרטים גבוהים של גונדי התענגתי מכל ביס מהקציצה ששחתה במרק העוף הריחני.
ואחרי שהשאירה טעם של עוד קערות סלטים טריים הונחו על שולחננו, סלט עדשים ירוקות ובטטה כתומה ומתקתקה, סלט קינואה (הקוסקוס של עדות אשכנז) ושאר ירקות, טחינה ביתית נהדרת,סחוג ריחני ומעקץ, סלט ירקות רענן ומתובל בדיוק המושלם וסלט אצות (שלא טעמתי ממנו כי אינני מחובבת האצות).
ואחרי שהתרעננו בסלטים הנהדרים ובכוסית וודקה המנות העיקריות נחו על השולחן ועשו את דרכן אל בטננו המקרקרת, ביף בורגיניון נהדר (ואני לא מחובבות אוכל שבושל ביין) אשר לווה בפטריות שמפיניון שבושלו כהלכה ולא איבדו ואת מרקמן וטעמן. עוגת אורז אחד אחד עם תפוחי אדמה קראנצ'יים וגרגירי כוסברה שהתפצפצו בפה – עונג צרוף!!
תבשיל טלה בניחוח קינמוני נימוח אשר נמס בפה .
ורגע לפני שהבטן שלי הפכה לבטן בחודש תשיעי תבשיל צ'ילי קון קרנה שבושל כשעתיים בבירה, פפריקה מעושנת וירקות שהבשר בו לא איבד לרגע את העסיסיות.
על הקינוח והאבטיח הצונן כבר ויתרתי.
אז אם בא לכם ארוחת צהריים טובה, בריאה וטעימה זכרו את השם הום מייד!!!
*המסעדה מציעה ארוחות בוקר קלילות, קפה ומאפה *ארוחות מ-30 ש"ח (למנות צמחוניות ומטובענות)ועד 59 ש"ח (למנה בשרית, תוספות וכוס לימונדה צוננת) * הנצי"ב 18 תל אביב * פון:03-6248111 * ימים ושעות פתיחה א'-ה 08:00-17:00 * נגישה לנכים * משלוחים בתל אביב, רמת גן והסביבה *
אתר המסעדה: http://www.home-made-food.co.il/

















