בדרכי למסעדה חשבתי … מה פשר השם "פיש מרקט" כבר דימייתי לעצמי בריכת דגים חיים , שמקפצים במים כמו בסופרמרקט…
מיד עם הכניסה למסעדה מרגישים את אווירת השמחה המיוחדת וססגונית, המוזיקה היוונית שמתנגנת ברקע, העיצוב כאן יוצא דופן עם הרבה צבע של כחול ים ולבן המזכיר חופש, בילוי והנאה.
המטבח כאן פתוח ומציג את העושר הקולינארי של המטבח הים תיכוני-יווני לעיני הסועדים לצד עמדות שוק עם מבחר ירקות ןפירות טריים, המשמשים כחומרי גלם למנות. (לא מצאתי את בריכת הדגים… 🙂 ) (צילום יח"צ)
פיש מרקט, של השף קובי עבד המוכשר, מציעה מטבח דגים חלבי מודרני וכשר, המנות כולן עשויות מחומרי גלם טריים, כל הדגים המוגשים הינם מהדגה היומית. המאפים לרבות פוקצ'ת הבית ופיצת הבית נעשים במקום וגם מגוון הפסטות, שכולן עבודת יד במקום.
קובי עבד הוא הבעלים של מסעדת Meatos הקיימת זה 13 שנים ברחוב ויצמן וגם של המסעדות במלון בלאק סטון ברמת גן ומלפני מספר חודשים, הוא גם הבעלים של מסעדה חדשה – מסעדת דגים חלבית כשרה שממוקמת סמוך למסעדת מיתוס הבשרית – מיתוס פיש מרקט.
מי שנכנס לפיש מרקט מרגיש באופן מיידי את האווירה היוונית גם בזכות עיצוב המסעדה, אשר מציגה קירות שלמים של מבחר בקבוקי ערק ואוזו אותנטיים אשר את חלקם קובי רוקח בעצמו.
במסעדה גם תצוגת יינות בוטיק לבחירתם של הסועדים. (צילום יח"צ)
גולת הכותרת התורמת רבות לאווירה השמחה במקום הינה ערק שקדים אותו מכין קובי במקום לפי מתכון סודי שפיתח עם השנים ושאותו כמובן נטעם בהמשך הערב.
התפריט עשיר ומגוון וכולל מנות צמחוניות וטבעוניות ומנות ללא גלוטן. כל אחד יכול למצוא כאן את המנה שמתאימה לו ושהוא אוהב.
ברצוני לציין שצוות המלצרים הפגין ידע רב לגבי המרכיבים בכל מנה ומנה שהגישו לשולחן, ואפילו ידעו לציין את אחוזי השומן במרכיבי המנות ומהם המנות הטבעוניות והצמחוניות.
את הארוחה פתחנו עם:
לחם הבית שנאפה על אבנים עם זעתר טרי ומוגש עם קרם חצילים מצויין וזיתים (22 ש"ח)
פלטת מזטים שכללה: סלט איקרה מעולה, נתחי דג כבוש, גבינת פטה, עלי גפן מצויינים, סלט צ'יזיקי שלא הפסקתי לנשנש, גבינת לבנה עם שמן בית וזעתר (69 ש"ח) – מנת פתיחה טובה מאוד, עשירה בטעמים ורק מגבירה את התיאבון להמשך הארוחה (צילום יח"צ)
סלט אייסברג ואגסים שיכורים – 2 סוגי חסות אייסברג, סלק חלוט, אגוזי פקאן קלויים, גבינת רוקפור, פלחי אגסים מקורמלים ביין לבן וקינמון והכל מתובל ברוטב וינגרט (42 ש"ח) – סלט מרענן, עשיר במרקמים ובטעמים – בדיוק כמו שאני אוהבת
סטייק חלומי – 3 יחידות צרובות של רצועות גבינת חלומי, מוגש על מצע קרם לבנה ויוגורט, בליווי זיתי טאטוס, עגבניות שרי, מתובל במלח ושמן זית (49 ש"ח) – מנת פתיחה טובה מאוד עם שילוב של טעמים ומרקמים מעניין, שהעלתה בי זיכרונות מארוחה על חוף הים ביוון.
סיגר חציל וגבינות – 2 יחידות סיגר מבצק פילו ממולאות חציל וגבינות פטה, קשקבל, תרד, ביצה וירקות, מטוגן בשמן עמוק, מוגש עם רוטב שמנת ופלפלים (49 ש"ח)
קציצות ירק – עשויות מפרסה(כרישה) מטוגנות, מוגשות על קרם יוגורט ורוטב שמנת ופלפלים (49 ש"ח)
קרפצ'ו לוקוס – פרוסות דקות מאוד של לוקוס לבן עם זיתי טאסוס, שרי מנומר, פלפל צ'לי אדום וקרם לבנה בתיבול מלח גס, שמן כתית וליים (59 ש"ח) – מנה מצויינת, עשוייה היטב שמאוד אהבתי.
וממש לפני המנות העיקריות…
איך אפשר בלי הערק שקדים המיוחד (שילוב של טעמי ערק ורוזטה) והמפורסם שאותו הגיש לנו שף קובי. לחיים!!!
וממשיכים למנות העיקריות:
ניוקי ערמונים ופיטריות חורש – ניוקי תוצרת הבית מוקפץ עם פטריות חורש ברוטב שמנת וכמהין (69 ש"ח) – שילוב הטעמים של הערמונים הפיטריות והשמנת מצויין. מבחינתי שילוב מנצח.
רביולי סלק אדום – ממולא בגבינות עיזים, מוגש בליווי רבעי סלק חלוטים, רוטב שמנת וגבינות רוקפור כחולה (42 ש"ח) – מנה טובה מאוד, הרביולי עשוי במידה הנכונה ושילוב הטעמים של הסלק עם הגבינות מצויין
מחבת דייגים – מיקס משתנה של פילה דגי ים – מוסר, לברק, דניס, כשהברבוניות הוגשו בשלמותן, מטוגנים בשמן עמוק ומוגשים עם חצאי לימון טרי (119 ש"ת) – את המנה הזאת אוכלים רק עם האצבעות.. אין דרך אחרת להינות ממנה – הדגים היו טריים וטעימים מאוד
קבב דגי ים – קבב העשוי ממיקס דגי ים (מוסר, לברק, דניס, ולוקוס) טחונים עשויים ברוטב חריימה (99 ש"ח) – לא הספקתי לטעום
פילה לברק בטאבון – בציפוי קרנצ'י עם מרקם מעודן, מוגש על מצע ירקות קלויים במגוון משתנה מידי יום (119 ש"ח)
פילה דניס – בעל מרקם מעודן עשוי בחמאת טימין ומוגש על מצע פירה תפוח-אדמה ופטריות כמהין (109 ש"ח) – זאת מנת הדגים המנצחת שלי, כל מילה נוספת מיותרת
פילה דג מוסר ים – דג בשרני וטעים, מוגש על מרמלדת עגבניות צלויות וזיתי טאסוס (109 ש"ח)
ואיך אפשר בלי הקינוחים: (חברה טובה שלי אמרה פעם: "שלקינוחים יש קיבה שניה"…) כל הקינוחים שהוגשו הם חלביים, טעימים מאוד, מושקעים ומפנקים.
מלאבי על בסיס שמנת ברוטב מי ורדים, בליווי סיגר ממולא פיצוחים קלויים מתובל בקינמון- הקינוח המנצח מבחינתי
עוגת ביסקוויט פתי בר קלאסי עם קרם וניל ושוקולד נוטלה על בסיס שמנת ורוטב נוטלה
קרם ברולה קלאסי על בסיס שמנת ווניל, מוגש עם מרמלדה של פירות טריים
קרמבל תפוחים – בצק פריך, קוביות תפוחי עץ מבושלים ביין אדום וקינמון עם אגוזי פקאן ואגוזי מלך ומעל גלידת שמנת
גלידת שמנת בטעם וניל בליווי רוטבים משתנים, שוקולד ופירות יער. אנחנו קיבלנו עם רוטב פיסטוקים
המסעדה מכילה כ- 180 סועדים ובה 2 חדרים פרטיים לאירועים, החדר הקטן ובו 14 מקומות והחדר הגדול (שבו אני סעדתי) ובו 20 מקומות לאירועים פרטיים עם מסכי לד מתקדמים למצגות, הרצאות ועוד.
ומכאן שולחת ברכת הצלחה וברכה לשף קובי עבד לפתיחת המסעדה.
כתובת המסעדה (בשביל הוואז)
רחוב שאול המלך 33, תל-אביב
טלפון: 054-9376583
טלפון להזמנות: 03-6932002
חשוב: ממש מול המסעדה, מעבר לכביש חניון מסודר ללא תשלום, הפתוח לקהל הרחב החל משעה 17:00.
כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא











































