בשבועות האחרונים נפתחה פנינה קולינרית תאילנדית חדשה בראשון לציון EAST. המסעדה ממוקמת ממש מול קניון הזהב שבמערב העיר, ברחוב סחרוב 26, ראשון לציון.
EAST הינה מסעדה תאילנדית המציעה מנות תאילנדיות מקוריות שחלקן לא מוכרות בישראל, המסעדה מיועדת לחובבי המטבח האסייתי ובפרט התאילנדי ולכל אלו המעוניינים להעז ולהתנסות במאכלים תאילנדים מחבלי ארץ שונים בתאילנד.
עיצוב המסעדה והתקרה הגבוהה, משרה אוירה נעימה והרגשת נוחות, השירות כאן אדיב ומקצועי, המטבח פתוח ובבר מגישים קוקטיילים ומשקאות אלכוהולים. אני טעמתי תה קר תאילנדי טעים וביקשתי אפילו עוד אחד.
ב- EAST מנות מגוונות ועשירות, במחירים נוחים ונגישים. כמו כן, מציעה המסעדה עסקיות במהלך היום, תפריט מיוחד לטבעונים וגם תפריט ילדים. החלל מעוצב, מוקפד ומזמין, תוכנן על ידי האדריכל ג'וש חפץ, החתום על פרוייקטים כמו מסעדת סוהו השכנה ומסעדת שלוותה התל אביבית. במקום מתחם שולחנות וספות ובר ישיבה גדול.
לדברי דודי שרם, בעלים משותף: בשנים האחרונות עברה ראשון לציון מהפכה והפכה לממלכה קולינרית מובילה בישראל, הקהל המקומי ואוהבי קולינריה מרחבי הארץ, אוהבים לצאת ולבלות בעיר ואינם מפחדים להעז ולהתנסות בטעמים חדשים ולא שגרתיים. את EAST הקמנו מתוך ראיה של הפוטנציאל הגדול של העיר ומתוך האהבה למטבח התאילנדי האוטנטי."
בתפריט מבחר ירקות טריים וצלויים, בשרים המיושנים במקום, עוף בקר ודגים טריים כל אלו במגוון שיטות הכנה מהמטבח התאילנדי לסוגיו. במסעדה משתמשים בחומרי גלם עונתיים טריים ואיכותיים.
די לפטפוטים ובואו נתחיל בארוחה:
סלט סום טאם – פאפאייה ירוקה, שעועית ירוקה, גזר, פלפל אדום, שום, עגבניות שרי שמוגש עם בוטנים ברוטב תאילנדי חריף ופרי ליים טרי – סלט טרי, פריך, טעים וחריף – מנה מצויינת לפתיחת הארוחה
סלט נאם טוק – נתחי אנטריקוט מוקפצים בווק, מוגשים עם בצל סגול, בצל ירוק, אורז קלוי, כוסברה, נענע ושאטה טרייה
ניר פאט פאט – רצועות בקר ברוטב חלב קוקוס וקרי, עם שעועית ירוקה, בזיליקום ופלפל אדום. מנה עשירה בטעמים, מתקטקה וטעימה . הסוד הגדול במנה הזאת הוא הרוטב המדהים . את המנה מגישים עם אורז לבן מאודה- לא לוותר על המנה
פאד סיו – רצועות חזה עוף, איטריות אורז רחבות, ברוקולי, בוקצ'וי ושעועית ירוקה מוגש עם בסיס רוטב סויה כהה – המנה טעימה מאוד, שילוב טעמים מצויין – לא לוותר על המנה

מטם מואן – נתחי פרגית בציפוי טמפורה ובטיגון עמוק, מוגש עם אגוזי קשיו, בצל לבן, בצל ירוק, סלרי, פלפל שאטה כשהכל מצופה ברוטב מתקתק. מנה טעימה ופריכה שלא הפסקתי לנשנש.
את המנה הזאת לא מצאתי בתפריט – נתחי דג דניס בציפוי טמפורה, מוגש עם שעועית ירוקה, פלפל אדום ובזיליקום מוקפצים עם אותו רוטב מצויין מהמנה הקודמת
פאד תאי – נתחי עוף, איטריות אורז, נבטים, גזר, בצל ירוק, בצל לבן, נטפי ביצה ובוטנים ברוטב ממרח תמרינדי מתקתק – אי אפשר להגיד תאילנדית בלי המנה המעולה הזאת. טעימה, פריכה ועשוייה היטב בדיוק כמו שאני אוהבת
פאד קא פאו – בשר בקר קצוץ עם בצל לבן, שעועית ירוקה, בזיליקום ופלפל חריף, מוגש בתוספת ביצת עין על אורז לבן מאודה
ואחרי כל המנות האיכותיות שהיו מצויינות ושלא ממש רציתי להפסיק לאכול, עברנו לקינוח
טפיוקה בחלב קוקוס – טפיוקה עם קרח גרוס, קרם קוקוס וסלט פירות העונה מוגש עם סירופ אדום – אני לא אוהבת במיוחד טפיוקה, אבל את שילוב הטעמים בקינוח הזה אהבתי מאוד.
סיום מצויין לארוחה משובחת במיוחד.
על בניית התאמת התפריט אמון השף התאילנדי, טאפ, אשר ברזומה שלו מספר מסעדות שף מובילות בבנגקוק. אל טאפ חבר השף הישראלי ליאון אלקלעי הידוע, אשר חיבר בין המנות התאילנדיות לחך הישראלי.
מסעדת EAst היא מסעדה ברמה גבוהה בין המסעדות התאילנדיות הישראליות, מה גם שהמחירים כאן סבירים, דבר שהופך אותה למסעדה ששווה להגיע אליה גם מרחוק. האמת שראשון לציון נמצאת במרכז הארץ.
שעות פתיחת המסעדה:
ימים א'-ה' בין השעות 00:00-12:00
כתובת המסעדה (בשביל הוואז)
רחוב סחרוב 26, ראשון לציון, מול קניון הזהב
טלפון: 03-52225500
תפריט המסעדה ומחירים באתר הבית : http://east-rest.co.il/
ערכה וצילמה: נדיה היבא
























