ליוצאי ארצות הבלקן יש את הפריז'לדה של הסבתות
הרבה כסף לא היה אבל היו קמח,מים שמן ו…גבינה בולגרית אז מנה של נסיכים יצרו לנו .
לקחתי אותה לטוויסט שלי והוספתי זיתים
התקבלה לי מנה שפשוט אי אפשר לא לטרוף…
רכה ומנחמת ובסתיו להכין יותר לאפסן במקפיא .
חוזרים הביתה לחמם בתנור חם או מיקרו אם חייבים .
מגישים עם סלט טוב,יוגורט ותה חם ומתענגים
את הבצק אני מכינה בכמות כפולה ואם רוצים ניתן להשתמש בו .
אם לא -מאפסנים בהקפאה או יוצרים תחתית לפיצה מהממת.
וכך מכינים –
החומרים-
קילו קמח לבן רגיל
,3 כפות סוכר
,3 כפות שמרים יבשים,
כף מלח .
חצי ליטר מים חמים ,
חצי כוס שמן תירס.
שמן תירס למריחה על הבצק התופח.
בנוסף ,ללישה האחרונה צריך-
300 גרם גבינה בולגרית טובה 16% שומן – לא להחליף כי הטעם שונה מנסיון
שמן זית לפי צורך
200 גרם זיתי קלמטה מגולענים
פלפל שחור גרוס ממטחנה
אופן ההכנה –
לשים בצק רך מכל החומרים(את המלח בסוף כדי שלא יגע בשמרים)
וקצת דביק מורחים בשמן שהשארנו ומתפיחים פעמיים .
פעם שלישית מחלקים את הבצק לשניים ומשתמשים בחציו .
בחצי השני השתמשתי כבסיס לפיצה כפי שאמרתי אבל שוב ניתן להקפיא או להשתמש , וחצי ללחם הזה ,
לשים את החצי שלנו ומכניסים את הגבינה פנימה מפוררים בידיים .
הבצק דביק מאוד. מבליעים גם שמן זית, כרבע כוס
מתפיחים על נייר אפיה משומן היטב בתבנית כמו בתמונה .
זה תופח מאוד מפני שבגבינה יש סוכרים .
מזליפים מעל מעט שמן זית .לא לקמץ זה כל הטעם.
מפזרים פלפל גרוס וזיתים ,מתפיחים שוב ואופים בחום של 200 מעלות בטורבו כ-25 דקות או לפי צורך . שיזהיב .
מוציאים מהתנור מחכים 10 דקות ומגישים למי שאהבה נפשנו.
זהירות זה ממכר …אה וזה גם לא דיאטתי.











