7 עובדות על יין שאף פעם לא ידעתם

כן בוכים על יין שנשפך,ובטח כשהוא כזה טעים

7 עובדות שלא ידעתם על יין

בטח שיש לנו מסורת של יין בארץ, הפיניקים היו ממש טובים בזה, הרומאים שילמו לחיילים שלהם ביין, זה הממלוכים שכבשו את הארץ והיו שבטים מוסלמים שבהתאם לאיסור שתיית אלכוהול דאגו לעקור את כל הכרמים בארץ ולהשמיד הלכה למעשה את תעשיית היין המפוארת שהיתה כאן.

יש יקבים, שמעדנים את היין שלהם דרך חלבוני ביצים (לא היקב הזה) כדי להוריד מהמרירות של הענבים,

יקב ויתקין הוא אחד מהיקבים הבודדים בארץ כרגע בעלי תו תקן של "יין טבעוני" כלומר כל היינות המיוצרים ביקב ללא שימוש בשום חומר מהחי.

יש מחוז בצרפת שפותחה בו עוגת חלמונים מיוחדת ומסורתית, פשוט בגלל שלא היה מה לעשות עם החלמונים שנשארו בתהליך הפקת היין דרך חלבונים.

גם יין אדום מומלץ לקרר מעט במקרר הביתי, המושג "טמפרטורת החדר" שנהוג להשתמש בו בהקשר להגשת יין אדום הוא מושג שמתייחס ל20-25 מעלות, לא נכתב על חדר בישראל החמה.

אפשר לשנע ענבים רק עד 1000 קמ נסיעה,מה שאומר שהם חייבים להיות מקומיים כדי לייצר יין כחול לבן.

קרניאן נחשב בעבר זן נחות בענבים שגדל בארץ, פשוט כי היקבים הגדולים השקו הרבה כדי להפיק יותר סחורה בפחות איכות.אבל כשהיינן מוכן לשלם יותר כדי שיגדלו את הענבים בדיוק איך שהוא רוצה זה יוצא היין הכי טעים בעולם.(רמז,בדיוק כאן)

כשאומרים לך בהתנשאות שיש תחושה של שנף ביין, זו מילה נרדפת לוניל והארומה הנוספת בכלל מגיעה מחבית האלון שמריחה ממש נפלא. מה שמזכיר לי שפעם זרקתי דייט רק כי הוא הריח יין בהתנשאות ומלמל מילים לא ברורות .

IMG_1057res

IMG_1061res

ולמה אני יודעת את כל זה? כי לא יצא לי עדיין לפגוש מישהו שככ אוהב יין כמו אסף מיקב ויתקין. הסיור שלנו הוזמן לשעתיים, אבל היין בוער בו כל כך שלא היה סיכוי שיפסיק לדבר.לפחות עד שכבר איחרנו לגן. אחד שרואים שכואב לו הלב לשפוך את מה שנשאר בכוס מהטעימה לתוך הבוקט, כי כן בוכים על יין שנשפך,ובטח כשהוא כזה טעים.

IMG_1044res

את דודי הכביסה הענקיים להכנת היין הוא הזמין במיוחד עם פתח מוגבה כדי שהיין ימשיך בתהליך בדיוק בגובה הנכון וקליפות הענבים יישארו נמוכות יותר כדי שלא תקבלו טיפת מרירות.

IMG_1028res

את המעבדה המרגשת הוא מסתיר במעלה המדרגות, אוי אסור לי להכניס אתכם, מה סגרנו שעולים?  וביוש לא ראית שאנחנו כבר שם?

IMG_1036res

הרוז'ה שזה היין האהוב עלי ביותר נגמר,הם מכרו את כולו, חייבת לחזור. וכמובן שאני אוהבת את היין שהכי קשה להכין ולא נמצא במיינסטרים,אבל בטוח בדרך לשם.

אפשר לבוא למרכז המבקרים ולפתוח שולחן לטעימות, אפשר לשים את הילדים ליד הצבים בנחל, להגיד שנייה אני כבר חוזרת ולהתחמק לאחור. אפשר גם לקבל הסתיידות עורקים מהגבינות המוגשות במקום או סתם להתפוצץ מאושר צרוף כשאתם מוקפים באנשים הנכונים לחלוק איתם את החוויה.

ואני מאוד מקווה בשבילכם שאפשר לקבל סיור עם אסף רק בשביל העיינים הבורקות כשהוא מדבר על יין חקלאות ואהבת הארץ.

P1030514res

P1030511res

IMG_1064res

IMG_1023res

P1030527res

IMG_1020res

האמת שביקשתי קומוניקאט מסודר כדי לצאת חכמה עם מילים יפות של יין אחרי שטעמתי את כולם, אבל היה לי ממש טעים אז לא הצלחתי להזדמן בסבלנות. חוץ מזה, מגיע לכם שתהנו גם.

———-><———-><———-><———-

רוצים לראות מה אני עושה? בואו לבקר באתר הבית שלי

רוצים לראות אותי לייב? מוזמנים לערוץ היוטיוב שלי

הכי הרבה אני אוהבת לעדכן את האינסטגרם שלי

והמתנות הכי שוות בחנות האטסי שלי

עינבר שחק
עיצוב משנה מציאות ,השפעות הפוליטיקה העולמית על שוק הצרכנות והאופנה. עינבר שחק מעצבת טקסטיל ותכשיטים בינלאומית בוגרת שנקר, מציגה בתערוכות עיצוב תכשיטים באירופה וארה"ב.מתמחה בייצור ושיווק תכשיטים לחו"ל. http://www.inbarshahak.com/about/