בירה שחורה היא המשקה הכי ותיק על המדף. כבר ב-1934 יוצרה בישראל בירה שחורה, במבשלה שהוקמה בראשון לציון וייצרה בירה לבנה, בעיקר עבור החיילים הבריטים שגרו כאן בימי המנדט. את הבירה השחורה, שכבר אז נקראה נשר מאלט, החלו לייצר לטובת היישוב היהודי, שלא ניחן בהרגלי שתייה מפותחים. מהרגע שיצאה אל השוק הפכה למשקה פופולרי שכולם נהנים לשתות.
הימים חלפו, הבריטים הלכו, אבל הבירה נשארה. למרות שהיא איתנו כל כך הרבה שנים, רבים מאיתנו לא מודעים לסגולות הבריאותיות הייחודיות לבירה שחורה, סגולות שהופכות אותה מסתם משקה מוגז למשקה בריאות של ממש.
1. היא עשירה באנטי-אוקסידנטים בזכות לתת שעורה:
בירה שחורה עשויה ממים, לתת קלוי, כשות וסוכר. הלתת, או בשמו המלא לתת שעורה, הוא שמם של גרעיני השעורה. את הלתת קולים בתהליך מיוחד, שלא הורס את ערכיו התזונתיים, ובנוסף, מעניק להם ארומה וטעם ייחודיים.
גרעיני הלתת עשירים באנטי-אוקסידנטים, או נוגדי חמצון, שתפקידם בגוף להילחם ולנטרל את השפעתה המזיקה של הרדיקלים החופשיים, שזה שם כללי לכל הדברים הרעים המצויים במזון מעובד, חשיפה לשמש עישון ועוד עוד.
2. היא מופחתת סוכר
בירה שחורה מכילה כ-8.5 גרם סוכר ב-100 מ"ל, נמוך משמעותית ממשקאות קלים אחרים שמכילים כ-12 גרם סוכר ויותר השווים ל2.5 כפיות סוכר!
לצד כמות סוכר מופחתת, הבירה השחורה מכילה פחמימות זמינות ולכן היא אידיאלית לשתייה כארוחת ביניים או כאשר הרעב מציק ואין לנו אפשרות להתפנות לארוחה מספקת. כמויות הסוכר המתונות יביאו לעלייה הדרגתית בכמות הסוכר בדם ולתחושת שובע לאורך זמן.
3. היא מכילה בעיקר מים
ידוע לנו שחשוב לשתות כ-12 כוסות מים בכל יום כדי לשמור על מאזן נוזלים תקין.
אין ספק שללא נוזלים הגוף לא יתפקד. אי שתייה כרונית עלולה להביא לשלל בעיות החל מעצירות וירידה בקצב חילוף החומרים ועד לכאבי ראש ועייפות מתמדת. חשוב לשתות. נקודה.
אבל לא חייבים לשתות רק מים. בבירה שחורה, למשל, יש 90% מים, מה שהופך אותה לחלק מנבחרת הנוזלים היוקרתית: מים, תה, ומיצים טבעיים, שאת כולם אפשר לשתות כחלק מהמאמץ לשתייה מספקת.
4. היא מלאה בויטמינים ומינרלים
לתת שעורה, אותם גרגרים קלויים מסעיף 1, עשיר לא רק בנוגדי חימצון אלא גם בויטמינים מקבוצת B שאחראים על קצב חילוף החומרים בגוף וידועים כמשפרי מצב רוח ברמה הכימית. מינרלים כמו סידן, מגנזיום, אבץ ואשלגן שגם הם נמצאים בבירה השחורה בכמויות מכובדות, תורמים לאיזון מאגר המלחים בדם, חיזוק העצמות והשיניים והנעה והפעלה של תהליכים כימיים שונים בגוף שתורמים לתפקודו התקין.
5. היא מכילה כשות, הצמח שנלחם בסרטן
בירה שחורה עשויה משני צמחים, כשות ולתת שעורה. את יתרונותיה של לתת השעורה כבר למדנו להכיר, ועכשיו מגיע תורו של הכשות. מחקרים שנערכו בשנתיים האחרונות גילו שתרומתו של הצמח למניעת סרטן היא עצומה, זאת בזכות כמות הפוליפנולים (סוג של נוגדי חמצון) העצומה שהוא מכיל. החוקרים אף גילו שהוא יעיל למניעת מגוון סוגים של סרטן בהם סרטן השד, סרטן המעי הגס וסרטן הערמונית.
>> רוצים לדעת עוד על היתרונות של נשר מאלט? היכנסו לאתר












