יש לי חברה , קוראים לה גלית .
אני מאוד אוהבת אותה.
היא אוהבת טירמיסו אבל לא אוכלת אותו בגלל הביצים הנאות שבו.
מחר היא מגיעה לארוחת ערב איטקלית וכל כך בא לי שגם היא תאכל טירמיסו.
אז שיניתי את המתכון הקלאסי (שאני עושה שנים ושכולם עפים עליו) ויתרתי על הביצים וכמות ההקצפות הצטמצמה לאחת בלבד, דבר שמפשט ומקצר את התהליך ממש.
ומכיוון שאני אוהבת לשחק עם נוטלה (וכבר שיחקתי עם נוטלה כמה פעמים ויצא לא רע למשל : פאי נוטלה משלושה מרכיבים בלבד ו-
אז גם הפעם הוספתי נוטלה. שיהיה.
כמה רע זה יכול להיות?
לא רע בכלל.
טירמיסו ב-5 דקות עבודה והקצפה אחת.
מה
חבילת ביסקוטי
כוס אספרסו או קפה חזק מאוד
קופסת גבינת מסקרפונה
חבילה וחצי של שמנת מתוקה 38%
4 כפות גדושות מאוד של נוטלה
איך
פשוט עד כדי מבוכה:
להכניס את כל החומרים למיקסר עם וו הקצפה ופשוט להקציף לקצף יציב והומגני.
כדאי לטעום ולהחליט אם רוצים להוסיף עוד נוטלה , לי זה טעים כך ומספיק מתוק.
אם לא , להוסיף עוד כף נוטלה.
טובלים את הבסקוטי ,משני צדדיו, בקפה ומסדרים בתוך תבנית (עדיף מרובעת ועמוקה) בשורות צפופות.
מורחים מעל מחצית מהקרם.
חוזרים על פעולת הביסקוטי ומסדרים עוד שכבה מעל ה קרם.
מורחים את יתרת הקרם מעל.
לפני ההגשה מנפים מעל מעט קקאו ומגישים.
(מומלץ לקרר את הטירמיסו לפחות 6 שעות במקרר עדיף לילה שלם).
רעיון הגשה מעט אחר
להכניס את הקרם לתוך שקית זילוף עם צנתר . לסדר את הבישקוטי בזוגות , אחד על השני ולהזליף קרם בין שתי השכבות (כמו בצילום).














