את מאפה התפוחים הזה, עושים בצ'יק צ'ק מבלי שנדרשת כל מיומנות, כלים מיוחדים, מיקסרים או מערבלים למיניהם.
כלום. 4 מרכיבים, 10 דקות ו-45 דקות בתנור. ואז מתקבל הפלא הזה : מאפה תפוחים, פריך, זהוב נפלא.
בתוספת של רוטב שוקולד, גלידה או אבקת סוכר זו בהחלט מנת קינוח מכובדת ומרשימה. יאללה, נצא לדרך.
מה
5 תפוחי עץ גראנד סמית (גם פינק ליידי יתאימו).
10 כפות פנקו לבן
100 גרם חמאה מומסת
5 כפות סוכר .
1. לקלוף את תפוחי העץ ולרוקן את הליבה (ליצור חור במרכז התפוח) , להניח בקערה עם מים קרים ומעט מיץ לימון למניעת השחרה.
2. לחמם תנור ל-180 מעלות ולרפד תבנית אפייה עם נייר אפייה.
3. לערבב את הפנקו ואת הסוכר יחדיו.
4. פורסים כל תפוח לרוחב לפרוסות לא עבות במיוחד . סה"כ מכל תפוח יתקבלו 6 פרוסות .
5. טובלים כל פרוסת תפוח בחמאה המומסת ומניחים על נייר האפייה, מפזרים מעל כף פנקו מעורבב בסוכר.
6. טובלים פרוסה שנייה (הבאה בתור בחיתוך) מניחים, מפזרים שוב כף פנקו-סוכר וכן הלאה עד שמקבלים "מגדל" תפוחי עץ.
7. מגלגלים את המגדל בתוך קערת הפנקו ומחזירים לתבנית.
8. מטפטפים מעל המגדל כף חמאה מומסת. כך עושים עם יתר התפוחים.
אפשרי לאפות את התפוחים בתוך קוקוט (כלי לסופלה) אבל אז המאפה נמוך יותר וייבנה מחצי תפוח בלבד. לשמן בחמאה מומסת את הקוקוט ולבנות את המגדל כפי שהוסבר רק עם חצי תפוח.
מכניסים לאפייה למשך 45 דקות מקבלים שכבות תפוחי עץ עם פנקו קריספי וזהוב טעים וריחני.
אפשרי להוסיף שוקולד מומס, אבקת סוכר , גלידה או סתם לאכול את זה חם או בטמפרטורת החדר. תהנו .
הערה ייתכן מצב בו המגדל "יקרוס" לרוחב , שהוא מראה מקסים בעיניי. אל תתאמצו ליישר אותו.
אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה – בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.
בקרו אותנו בפייסבוק הסדנאות של פאני




















