245 קלוריות שוות | פירשקי קווקזי

כשהבן שלך חוזר מהצבא ומבקש אוכל אותנטי, את מסתכלת עליו ותוהה " מה נסגר, אין אוכל בצה"ל ? " הוא יישר עונה " אמא, עושים ערב גיבוש, אמרו מאכלי עדות ולא בא לי להטריד את סבתא "   לא משנה כמה את עייפה וכמה זמן ייקח לך את קמה ומכינה. אבל , לא יצאתי למשימה לבד " בתנאי שאתה עוזר, תקרא לאחותך שתנפה את הקמח " אז הוא עזר וקיפל אותם יותר יפה ממני . קבלו פירשקי קווקזי, ראו הוזהרתם טעים, משמין וקשה להפסיק.

ניתן להכין עם מילוי בשר או ריקים כפריקסה, המתכון הבא הוא עם מילוי תפוחי אדמה.

 מצרכים לפירשקי קווקזי במילוי תפוחי אדמה

35 יחידות 

הבצק 

קמח לבן   –  2 קילו ( 1 קילו וחצי לבצק והשאר למסביב ) 

שמרים  יבשים  – 70 גרם

סוכר  – 1 כף שטוחה

מלח  – 1 כף שטוחה

שמן קנולה  – 3/4  כוס

מים  – כוס וחצי ( פושרים )

אופן הכנת הבצק

יש ללוש את מצרכי הבצק  ולתת לו לתפוח , לתפיחה  אני אוהבת להשאיר אותו בקערה הגדולה ועליו עטיפה של בד  בבד , לאחר התפיחה של כשעה בערך אני לשה קלות שוב על מנת להוריד את הנפח. ומחלקים את הבצק לשתיים. לוקחים חלק אחד ומרדדים, אחרי הרידוד חותכים לעיגולים .

חיתוך הבצק
חיתוך הבצק

 את חתיכת הברזל שבתמונה אבא שלי הכין במיוחד לחיתוכים מסוג זה בגדלים שונים.

המילוי  פירשקי קווקזי

תפוחי אדמה  – 1 קילו

מחמאה  – חצי ( לטיגון הבצל )

בצל  – 2 גדולים

פלפל שחור   – חצי כף שטוחה .

מלח  – קורט לפי הטעם .

אופן הכנת המילוי פירשקי תפוחי אדמה

מבשלים את תפוחי האדמה, מקררים מקלפים ומעברים במטחנת בשר. מקלפים את הבצל, חותכים ומטגנים בסיר או מחבת יחד עם המחמאה עד שמתקבל צבע זהוב. אם חתכתם את הבצל לחתיכות גדולות ולא קצוות קצוצות אז גם אותו אפשר להעביר דרך המכונה .

אח"כ מערבבים את כל המלית יחד לעיסה אחת . מניחים במרכז כל עיגול בצק חצי כף מילית .

 

אופן הסגירה

אפשר לסגור בהידוק רגיל ואפשר לבחור בהידוק מעוטר . ראו הידוק  בסרטון המצ"ב, סוגרים קצה אחד ומלבישים מצד לצד .

[youtube fX-b_OZSnWA nolink]

לטיגון הפירשקי

מחבת גדולה

שמן  – לטיגון עמוק

 מניחים את הפירשקי כ 5 ס"מ מעל גובה המחבת כאשר התפר כלפי מטה בתמונה התפר למעלה לצילום בלבד.

בתמונה התפר למעלה
בתמונה התפר למעלה

כאשר צד אחד משחים הופכים צד ואז שוב מחכים שישחים , מוצאים לנייר סופר מחכים שיתקרר קצת ואוכלים. בתאבון .

unnamed (3)

  

 

 

 

אנג'ליקה אגבייב
האנשים והעסקים שאני מעריכה ואוהבת, הם כאן מהזווית שלי.על המלאכים שפגשתי בדרך וקטעים ספר על "דרך המלאך" שיראה אור בקרוב.