ספגטי ברוטב בולונז –שקשוקה
.
החומרים ל-4 מנות עיקריות נדיבות –
500 גרם ספגטיני מבושלים לפי ההוראות על האריזה במי מלח.
לרוטב-
חצי קילוגרם בשר טחון
בצל ענק חתוך לקוביות
מעט שמן לטיגון (זית למי שאוהב)
פלפל בשרני מתוק ואדום חתוך לקוביות
6-7 שיני שום בפרוסות
6 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
קופסת רסק עגבניות קטנה של יכין (אחת מ-4 בצורת טיפה )
כוס מים רותחים 200 מיל
1 כף אבקת מרק עוף בשרית
1 כף סוכר חום כהה
חצי כפית פלפל שחור גרוס טרי
פפריקה חריפה למי שאוהב
חצי כפית כמון .
4 ביצים טריות וגדולות ומעט שמן לטיגונן .
אופן ההכנה –
מטגנים הבצל להזהבה ומוסיפים את קוביות הפלפל
מוסיפים את השום ומיד אחריו את הבשר ומפוררים שישנה צבעו משהו כמו 10 דקות עם בחישה .
מיד אחר כך מוסיפים את שאר החומרים והתבלינים לרוטב
מבשלים שיסמיך . טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את הספגטי החמים והמסוננים היטב ובוחשים
כמה דקות לאחוד טעמים .
מעבירים לצלחות חמות .
במחבת קטנה מטגנים ביצת עין כשחלמון לא עשוי לגמרי.
יש לקנות ביצים מפוסטרות .
מפזרים פלפל שחור מלח ומעט כמון מעל הביצה ומגישים.
כשאוכלים שוברים החלמון על הספגטי והטעם גן-עדן .












