שקשוקה בולנזית …ספגטי בולונז מועשר בשקשוקה

בחורה עם מחשב נייד

ספגטי ברוטב בולונז –שקשוקה

.

החומרים  ל-4 מנות עיקריות נדיבות –

500 גרם ספגטיני מבושלים לפי ההוראות על האריזה במי מלח.

לרוטב-

חצי קילוגרם בשר טחון

בצל ענק חתוך לקוביות

מעט שמן לטיגון (זית למי שאוהב)

פלפל בשרני מתוק ואדום חתוך לקוביות

6-7 שיני שום בפרוסות

6 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות

קופסת רסק עגבניות קטנה של יכין (אחת מ-4 בצורת טיפה )

כוס מים רותחים 200 מיל

1 כף אבקת מרק עוף בשרית

1 כף סוכר חום כהה

חצי כפית פלפל שחור גרוס טרי

פפריקה חריפה למי שאוהב

חצי כפית כמון .

4 ביצים טריות וגדולות ומעט שמן לטיגונן .

אופן ההכנה –

מטגנים הבצל להזהבה ומוסיפים את קוביות הפלפל

מוסיפים את השום ומיד אחריו את הבשר ומפוררים שישנה צבעו  משהו כמו 10 דקות עם בחישה .

מיד אחר כך מוסיפים  את שאר החומרים והתבלינים לרוטב

מבשלים שיסמיך . טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את הספגטי החמים והמסוננים היטב ובוחשים

כמה דקות לאחוד טעמים .

מעבירים לצלחות חמות .

במחבת קטנה מטגנים ביצת עין כשחלמון לא עשוי לגמרי.

יש לקנות ביצים מפוסטרות .

מפזרים פלפל שחור מלח ומעט כמון מעל הביצה ומגישים.

כשאוכלים שוברים החלמון על הספגטי והטעם גן-עדן .

 שקשוקה על ספגטי בולונז

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.