חורף ,קר וכל משפחה מתכנסת בביתה עם תה…ומה מתבקש ליד עוגית נמסה בפה
כזו כמו של הסבתות אבל בלי סיפורים ועבודה מיותרת.
יום גשום כזה שלא היו בו אפילו תכניות מעניינות בא לי לאפות עוגיות
כשאני אופה או מבשלת אני גם שקועה בעצמי ומחשבותי
והם שטו לאחורנית בזמן .
לילדותי עם אמא ,שאלופה בהכנת עוגיות ושידעה שאבא ואני נגיע בערב למואבט שלנו- היינו קפה שחור רתוח על האש עם קיימק (הקצף מעל)
ושוד על פח העוגיות שלה…
היו לה פחי אלומיניום צבועים בזהב לעוגיות ושם הן נשמרו פריכות ונפלאות
אבא ואני אהבנו במיוחד את המגולגלות שלה בפובידל ואגוזים –את הפובידל הכינה סבתא (ריבת שזיפי שגיב סמיכה ושחורה)
ואת אלו בריבת משמש ,קוקוס ואגוזים.
לימים התאהבתי בפרג ומליות נוספות.
הזכרון העלה בי חיוך כי אבא שלי נהג להחזיר לה את פח העוגיות למקומו בלי לאמר לה שחיסל אותן…
היה מבקש ממנה אפשר כמה עוגיות וכשהיא פתחה אותו כדי למלא לו צלוחית נהגה לנזוף בו בחיוך –שוב חיסלת הכל?
נו טוב מחר נכין עוד והיתה יושבת וממלאה את הפחים שלה באהבה.
הגיע הזמן להכין ולהנות רוצו למטבח
לבצק הנימוח הזה צריך-
1 קילוגרם קמח לבן
400 גרם חמאה/מחמאה חתוכים לקוביות קטנות או שמן קוקוס שעדיף על מרגרינה
2 שקיקי אבקת אפיה
שקית אבקת סוכר – 100 גרם
כפית תמצית וניל איכותית
לשדרוג ניתן להוסיף קליפת לימון או תפוז מגוררת ואף אחד לא יודע מאיפה מגיע הטעם ההדרי .
2 חלמונים
מים כמה שתופס לאיחוד הבצק . לפעמים גם לא צריך
לשים בצק נעים לעבודה.
לא מקררים
מיד מרדדים למלבנים דקים
מורחים מלית ומגלגלים לכרוכית הדוקה .
מניחים בתבנית מצופה בנייר אפיה ומסמנים פרוסות
אופים להזהבה כ-20 דקות 180 מעלות
בודקים ולא עוזבים מטבח מפני שהן נשרפות מהר.
מפרידים בעודן חמות ומקררים היטב.
ניתן לפזר אבקת סוכר .
למליות –
למלית פרג –
/
250 גרם פרג טחון טרי,
3 כפות דבש,
5 כפות גדושות סוכר,
כוס חלב 200 מיל,
50 גרם חמאה,
כפית תמצית רום,
כפית קליפת תפוז מגוררת אופציה,
5 ביסקוויטי פתי בר גרוסים
50 גרם צימוקים שרויים ביין מתוק שעתיים
50 גרם אגוזים גרוסים גס
מרתיחים את החלב החמאה והפרג עם הסוכר והדבש כרבע שעה על אש נמוכה אחרי הרתיחה
מוסיפים רום ותפוז מרתיחים עוד דקותיים ,מוסיפים את הביסקוויטים ומערבבים היטב הם יספגו את הנוזלים המיותרים. .
מוסיפים צימוקים שרויים ביין – 50 גרם ואגוזים גרוסים גס -50 גרם.
בוחשים היטב הכל.
מצננים היטב ורק אז מורחים על עלה הבצק שלנו ומגלגלים.
מלית נוספת ויחודית היא מלית ריבת משמשים מיובשים-
250 גרם משמשים אורגניים מיובשים ללא סוכר
כוס סוכר חום בהיר
כפית תמצית וניל
רבע כוס יין לבן מתוק- יין קינוח מוסקט או אחר.
מים לכיסוי המשמשים .
משרים משמשים לילה קודם שיתפחו ויספחו נוזלים
מעבירים לסיר קטן עם הסוכר,הוניל והמים שנותרו מהשריה.
מביאים לרתיחה ןומבשלים 20 דקות לפחות על אש קטנה.מוסיפים את היין ומבשלים עוד 10 דקות
הנוזלים צריכים להספג ואז להתאדות.
מקררים היטב וממלאים .מוסיפים אם רוצים אגוזים או שקדים קצוצים .
תהנו מכל ביס
.
.














