תגידי ???? נשאלתי, בא לך בספונטניות ללכת לסדנת בישול אוכל בוכרי? ברורררררררררררררר קפצתי משמחה – גם אוכל בוכרי, גם ללמוד קצת את רזי בישול האוכל האותנטי המדהים הזה וגם לבשל??? !!!
שעת בין הערביים ואני שמה את פעמי לסדנת אוכל בוכרי במסעדת אייכה בטיילת תל אביב , ברקע חוף ים עמוס בעשרות מתרחצים, כדור אש לוהט ומדהים ביופיו אשר שוקע לאטו בקו האופק הרחוק ובכניסת המסעדה מקבלת אותי באהבה רבה יאנה המקסימה (קל להתאהב בה) ומציידת אותי בכוס יין מורלי אדום ובעודי לוגמת ממנו התסתובבתי במסעדה הקטנה נטולת הפוזה המעוצבת בריהוט בוכרי אותנטי ובעיקר מלאה בחום – נשבעת שבסוף הערב הרגשתי שאני נמצאת בבית !!!
כוס שניה נמזגה והתכנסנו סביב השולחן בניצוחו של מוטי מרדכי שף המסעדה (בעלה של יאנה ומיותר לציין שגם הוא מקסים כן???) והקסם התחיל – חתכנו, קצצנו, אידינו, תיבלנו ובישלנו תוך הסבר מפורט ומעמיק של מוטי שבין היתר סיפר לנו על מסורת הקולינריה בבוכרה הרחוקה . פצחנו בתבשיל הידוע והאהוב אושפלוב תבשיל שכבות מהמם של בשר מעליו שכבת בצל מעליה שכבת גזר ומעל גרגרי אורז בוהקים אשר תובלו בכמון, פלפלי שאטה לפלפול המנה (כן כן ,כבר תקבלו מתכון), המשכנו בסלט גריל פיקנטי מ ד ה י ם שהורכב מחצילים, פלפל אדום ועגבניות אשר נצלו על הגריל וקיבלו טעם מעושן ובלווית הבצל הסגול קיבלו טעם של עוד! ולמדנו את סודות מרק הלנגמן שמבחינתי הוא השוס של הסדנא וממתינה לימים קרירים יותר בכדי לבשל אותו – מרק המורכב מקוביות בשר, גזר, פלפל אדום, תפוחי אדמה ופסטה ומעל כוסברה טריה קצוצה.
הלהבות כבו וסבבנו את השולחן שהתמלא בצבעים ריחות וטעמים ובעוד מנות שמוטי בישל עבורנו (חייבת לציין שהייתה יופי של חברותא למרות שלא הכרנו אחד את השני- כבר אמרתי תחושה של בית נכון?) , אני כבר מחכה בקוצר רוח לסדנת הבצקים!!
מסעדת אייכה מציעה לאורחיה מלבד אירוח לבבי וחם, מבחר רחב ומגוון מהמטבח הבוכרי והאלוהי * רחוב הרברט סמואל 56 טיילת ת"א * טלפון להזמנות: 03-5103323* ימי פעילות א'-שבת כולל מ- 12:00-22:00 * לסדנאות הבאות, תפריט ושאר ירקות https://www.facebook.com/Ayekarest/timeline
ועכשיו לדובדבן שבקצפת!
האושפלוב של מוטי – אושפלוב מכל הלב (כמובן שאפשר להפחית כמויות בהתאם)
חומרים:
ק"ג בשר כבש
ק"ג בשר בקר (מספר 2 או 4)
ק"ג בצל לבן חתוך דק לחצאי עיגולים
2 ק"ג גזרים גדולים חתוכים לרצועות עבות יחסית (כחצי ס"מ)
2 ק"ג אורז עגול שטוף
5-6 יחידות פלפלי שאטה
רבע כוס שמן
מים (כמות באופן ההכנה)
כמון טחון ,כמון שלם, פלפל ומלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
חותכים את הבשר לקוביות גדולות ומטגנים במשך 10 דקות בשמן על אש גבוהה תוך כדי ערבוב . מוסיפים את הבצל לבשר, זורקים 3 פלפלי שאטה שלמים לסיר, מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לאדות עד לשקיפות הבצל. מוסיפים ליטר אחד של מים חמימים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומכסים בסיר ומבשלים ל- 40-50 דק'.
בסיר גדול נוסף מרפדים את התחתית ברצועות גזר בכדי שלא ישרף הבשר ומעבירים בזהירות את תכולת סיר הבשר (על כל נוזליה ותבליניה), ומעל מוסיפים את יתרת רצועות הגזר לכיסוי הבשר ומגבירים את האש לרתיחה ובודקים שהמים מכסים את הגזר (במידה ולא מוסיפים מים) . מוספים את האורז ומעליו מפזרים בנדיבות מלח (אל פחד, האורז סופח את המלח), כמון שלם וטחון וקרעי פלפל השאטה שנותר ומערבבים בעדינות את האורז בלבד ושוב בודקים את גובה המים שצריך להיות כבר גובה האורז (שוב, אם יש צורך מוסיפים) , ומבשלים כעשר דקות תוך ערבוב עדין של האורז בלבד. יוצרים ארובות (7 חורים ) באורז ומוסיפים כוס מים ומכסים. מביאים שוב לרתיחה ומנמיכים את האש ומדי פעם מרחיקים את האורז בעדינות מדפנות הסיר (חשוב שהמכסה יהיה מכוסה באדים, במידה ולא מוסיפים לסיר עוד כחצי כוס מים) ומבשלים עד לריכוך האורז .
זה נשמע מסובך, אבל באמת ובתמים מאוד קל להכין – בתאבון 🙂
** לצערי המסעדה נסגרה **


















