המצרכים למילוי:
תחתיות ארטישוק קפואות (2 חבילות)
חצי קילו בשר טחון
צרור פטרוזיליה קטן קצוץ דק
ביצה אחת
2 כפות פירורי לחם
4-5 שיני שום כתושות
לתיבול: מלח/פלפל/פפריקה/כורכום
אפשר להוסיף כפית מרק עוף, לא חובה.


לטיגון:
חצי כוס קמח לבן, 2 ביצים טרופות ושמן לטיגון
לרוטב:
בצל גדול קצוץ גס
2 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
צרור פטרוזיליה קטן קצוץ
מיץ מחצי לימון
קופסא קטנה של רסק עגבניות
2 כוסות מים רותחים
לתיבול: מלח/פלפל/פפריקה/כורכום
אופן ההכנה:
מערבבים את החומרים למילוי, וממלאים את תחתיות הארטישוק הקפואות. לטבול בקמח לבן, ולאחר מכן בביצה ולטגן בשמן חצי עמוק עד שמזהיב מכל הצדדים ולהניח על נייר סופג.
בסיר רחב לטגן את הבצל, להוסיף את העגבניות, לאחר הזהבה להוסיף מים רותחים,רסק, פטרוזילה, לימון ותבלינים. להביא לרתיחה. את התחתיות לסדר בסיר ולבשל על אש נמוכה כ 45 דקות. מידי פעם לנער את הסיר כדי לכסות עם הרוטב.


















