תותים כריבה זה שימור של עונת שנה בפרי שאני הכי הכי אוהבת
זוכרת איך אבא שלי מגיע הביתה עם ארגז.כן ארגז של כאלו תותים שריחם וצורתם ממש לא דומים לאלו של היום .
הם היו קטנים וכל אחד סוכריה ריחנית של עוד .
היינו בוררים לנו פאפי ואני את הרכים וקצת מעוכים עוצמים עניים ומתענגים מהמיץ שזרם לנו לגרון.
מאז עברו ימים ושנים אבל בכל שנה אני קונה אותם כשמחירם יורד ומכינה הפתעות לעונה בה הם לא יהיו זמינים .
לקנות קונפיטורה לא בא בחשבון רק אם ממש ממש חייבים אז צנצנות שאספתי מבעוד מועד מתמלאות בטעימי הזה
וגם חלק מהתותים הולך להקפאה לסורבה או קינוח אחר כמו מאפינס ועוד.
אבל היי הפעם יש לנו ריבת תותים סמיכה וטעימה .
מתחילים בתותים .
הם צריכים להיות מתוקים ולא מעוכים ורכים.
צריך לכל קילוגרם תותים – ¾ קילוגרם סוכר
אני מוסיפה 5 שקיות סוכר וניל לכל קילוגרם ומשרה למשך לילה (מכינה תמיד בחמישי או שישי כך יש לי זמן)
למחרת מעבירה את הסיר לבישול .מתחילים על אש גדולה עד לרתיחה
מנמיכים לאש הכי נמוכה שיש .
מבשלים עד שכפית ריבה נוזלית שמונחת על צלחת קרה מתגבשת לה .
10 דקות לפני שמכבים אש אני בוחשת פנימה חצי כפית שטוחה מלח לימון ששומר לי על הריבה
ו…הפתעה 2-3 כפות ליקר כלשהו.לא חובה אבל כך אני אוהבת ובפעם האחרונה זה היה ליקר תפוזים – גרנד מרנייה שנתן יופי של טעם
אז לא לשכוח לבחוש מדי פעם בזהירות את הריבה שלנו .
תגישו על פנקייק או גלידה ותבינו מה הפסדתם…
















