תודה לקורונה על ארוחות משפחתיות

זמן משפחה, מצרך נדיר בעידן שלנו, עכשיו בזכות הקורונה זה כמעט יומיומי, נהנת מכל רגע עם המתבגרים שלי, שיחות עומק, בדיחות, שיחות והמון יחד. לומדת אותם יום יום עוד ועוד. וכשיש אוכל טוב אז בכלל מצוין- אוכל פרסי משובח

אני חסידה של ארוחות משפחתיות
אחד האמצעים הכי חזקים להעמקת מערכות יחסים, לזמן שיחה, להקשבה
בכלל, בימינו אפילו בשביל לראות את כולם סביב השולחן
אצלי בבית בזמן האוכל אין מסכים

הזמן הזה מאפשר לי מעבר למנוחה, הרבה מאוד זמן אתם
עם ה 4 מתבגרים שלי (כולל החיילת שנמצאת כרגע בבית עד יום חמישי)
אפילו בעלי מגיע לצהריים, שזה ממש נדיר
כפי שכבר סיפרתי, אצלי בבית קיבלתי די שחרור מהמטבח, שלא נומר ניפנוף (הצורה מנומסת)
הבן שלי נעם בן ה 17 עוד רגע, הוא השף של הבית
הים הוא היה עסוק בלמידה, אז ארוחת הצהריים הייתה עלי
90990175_1903465666450362_1276076479184109568_n
צילום פרטי

אז הכנתי את האוכל מהבית שלי,
אפילו שהקפדתי על המתכון, קבלתי מנועם הערות לשיפור, דיוק וכו'
אז הקשבתי ואמרתי לו שאני גאה בו על הירידה לפרטים והיסודיות
נהנתי, שמחה מאוד על הזמן אתם
90529150_1903465649783697_448497853896065024_n
צילום פרטי

הנה בכל זאת מתכון לגונדי פרסי – גונדי קיפוד

1 . סיר מים על האש, בפנים אני שמה בצל שלם, גרגירי חומוס שהושרה במים, אני שמה חופן גדושה, שימו לפי הלב.
2. כשהמים רותחים אני שמה כרעיים, לא חובה, פשוט אצלי איתי אוהב את עוף מבושל היטב ולא קציצה.
3. בינתיים אני מכינה את הבלילה:
חצי קילו בשר הודו / בקר טחון – עדיף הודו.
בערך 3/4 כוס אורז יסמין
בצל גדול מגורד
פטרוזיליה, כוסברה ושמיר קצוצים – 1/3 חבילה מכל ירק, גמיש לפי הטעם.
מלח, פלפל וכורכום

בסיר המים שרתח בנתיים, מנקים את הקצף מעל המים אם יש
מוסיפים לסיר: מלח פלפל וכורכום

מכינים כופתאות די גדולות באמצע מניחים חצי לימון פרסי שחור ( לא חייב)
ומניחים את הכופתאות בתוך הסיר הרותח
מוסיפים רבעי תפוח אדמה
מבשלים באש בינונית, סיר פתוח למחצה
בערך 40 דקות עד האורז בתוך הקציצה מבושל ומוציא קוצים של קיפוד, העוף צריך להתבשל היטב
זהו
טעים ובריא ממטעמי המטבח הפרסי
90537278_1903465586450370_3306371433411641344_n
צילום פרטי