תבשיל של סבתות שכולם אוהבים .
זכורים לי ימים קרים כשהגעתי מבית הספר לתבשיל כזה שסבתא הכינה
הייתי יושבת עם לחם שחור מספיגה ברוטב ומתענגת לי
לקציצות –
חצי קילו בשר טחון עוף או בקר מעט שמן
1 ביצה
3 כפות פירורי לחם מורטבים בחצי כוס ח.פ מרק חם מאבקת מרק או ציר עוף או מים חמים
1 שקיק אבקת אפיה
חצי כפית פלפל שחור ממטחנה
חצי כפית כמון
חצי כפית פפריקה מתוקה ואם אוהבים אז גם חריפה
חצי כפית גבישי שום
1 בצל בינוני קצוץ או מרוסק
אם רוצים אז גם ירק שאוהבים –פטרוזיליה או כוסברה .
ההכנה-
לשים יחד היטב ויוצרים כדורי בשר לפי גודל שרוצים.
מניחים בשכבה אחת בתבנית קטנה מכוסים ומקררים אותם .
לשעועית
2 שקיות שעועית ירוקה עדינה שלמה
בצל בינוני בקוביות
4 עגבניות בינוניות קלופות וקצוצות אפשר מקופסא
1 קופסא רסק עגבניות של יכין קטנה – אריזת פלסטיק של 320 גרם
2 כפות אבקת מרק בצל גדושות.
שמן לטיגון הבצל 2-3 כפות
כף גדושה סוכר חום
חצי כפית פלפל שחור
מלח לפי טעם ושדרוג שלי 2 כפות טריאקי של אוסם בלבד שמדגישות טעמים נפלא
ההכנה-
מטגנים את הבצל בשמן שיתחיל להזהיב ומוסיפים 2 שיני שום פרוסות ,ומוסיפים את שאר החומרים
מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה .
מבשלים כ-15 דקות בבעבוע עדין אחרי הרתיחה
מוסיפים את כדורי הבשר לרוטב הרותח
מבשלים יחד עוד כחצי שעה .
לבדוק נוזלים תוך כדי ולהוסיף אם צריך .
לטעום ולתקן תיבול
צריך להיות רוטב טעים ומתובל .
מגישים חם עם אורז לבן או לחם שחור לספיגת הרוטב














