תבשיל פרגיות, תפו"א וערמונים

אין דבר שאני יותר אוהבת מאשר לשוטט באתרי ובלוגי אוכל ולמצוא את המתכון שמתאים לי או אפילו לעשות מיש מש בין כמה מתכונים. אם זה מצליח אני מאמצת אותו לחיקי ומייד הוא נהיה המתכון "שלי".

 

אין דבר שאני יותר אוהבת מאשר לשוטט באתרי ובלוגי אוכל ולמצוא את המתכון שמתאים לי או אפילו לעשות מיש מש בין כמה מתכונים. אם זה מצליח אני מאמצת אותו לחיקי ומייד הוא נהיה המתכון "שלי".

יש לי כמה תיקיות במחשב עם "מתכונים שבא לי לנסות" ומייד פעם אני צוללת לשם וקוראת אותם שוב ושוב בשקיקה. שמחה שיש לי את הביטחון להסתכל במתכון ולהגיד  – זה נראה לי ועל זה לא בא לי ולהוסיף עוד משהו מהראש.

בחיי אני לא מחשיבה את עצמי "יצירתית", אבל במטבח יש לי את הביטחון הזה.

גם בגלל זה אני ממעטת לאפות. להכין משהו לפי מתכון מדוייק, מבלי שיש לי את היכולת לשנות ולהוסיף דברים, פשוט לא בשבילי. חיפשתי מתכון של עוף עם תפו"א, שהוא חם ומנחם, אבל עם טוויסט בעלילה. אני כבר לא זוכרת מהיכן מצאתי אותו, אבל אני זוכרת שהוא לא היה בדויק כפי שאני מכינה אותו כעת. אבל מה שחשוב שהוא כבר שלי וזו נהייתה ללא ספק "מנת הבית" שלי ואני שמחה לחלוק אותה איתכם.

המצרכים:

 

8 נתחי פרגית

5 תפו"א גדולים

2 שקיות ערמונים מוכנים בשקית

1 כוס מים

2 בצלים

2 קוביות שום דורות

כף פפריקה מעושנת

כף פפריקה מתוקה

כפית כמון

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחוק גרוס

 

אופן ההכנה:

מחממים שמן קנולה בסיר ומטגנים שני בצלים גדולים עד להשחמתם. לאחר מכן מוסיפים את השום ומערבבים. מוספים את הפרגיות וגם כאן דואגים להשחמה יפה של העוף מכל צדדיו. בינתיים חותכים גס את תפוחי האדמה הקלופים ל- 8 חתיכות לכל תפוח אדמה וממשיכים לערבב. לאחר שהעוף שחום וגם תפוחי האדמה קיבלו צבע יפה, מוסיפים את המים (אני שמה ישר מים חמים, אבל זה לא חובה) ונותנים לתבשיל לרתוח. לאחר ההרתחה מוסיפים את התבלינים – כף פפריקה מעושנת (אתם חייבים אותה לעצמכם, היא פשוט נפלאה), מלח, כמון ופלפל. מערבבים ומנמיכים את האש לאחר כרבע שעה טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

לוקחים את שתי שקיות הערמונים וחותכים אותם לחצי או לשליש, אני לא אוהבת שהם גדולים מדי. מוסיפים לתבשיל ומערבבים. סוגרים את הסיר לעוד שעה על אש נמוכה. מי שאוהב את העוף שלו ממש שחום, יכול להכניס בסוף את הסיר לתנור לעוד 20 דקות בחום גבוה ואז הוא מקבל קריספיות למעלה.

 

תיהנו ושיהיה בתיאבון!

384C2090_800x534

קרדיט צילום – hila shiloni הילה שילוני