היי לכולם!
היום אני רוצה לשתף איתכם מתכון מדהים למנה חדשה ומאוד טעימה, ממש ללקק את האצבעות!
קליל, בריא, טעים, מתאים לכל דיאטה ולעוסקים בכושר ולמי שמתגעגע, כמוני, לחופש בתאילנד ומטעמים תאילנדיים.
.
זמן ההכנה – עד חצי שעה
מצרכים:
800 ג' חזה עוף פרוס לרצועות או סטייק עוף (אני עשיתי חצי חצי)
שמן קוקוס לשימון המחבת (כחצי כפית)
גמבה אדומה
בצל 1 גדול
פטריית פורטובלו גדולה
גזר 1
5 שיני שום מעוכות וקצוצות
3-4 ענפי בזיליקום
2 גבעולי סלרי
חתיכת ג'ינג'ר (עובי כ-1 ס"מ)
כף רוטב סויה
קופסה של חלב קוקוס
כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח ים אטלנטי
חצי כפית פלפל צ'ומה
כפית שבבי צ'ילי
קורט סוכר קנים אורגני
.
אופן ההכנה:
1. להמיס חצי כפית שמן קוקוס על המחבת, ולמרוח שכבה אחידה עם מברשת סיליקון.
2. מתחילים עם טיגון הבצל, אחרי דקה מוסיפים את הרצועות עוף או סטייקי עוף. כשה העוף נצרב בצד אחד – הופכים כדי לצרוב מהצד השני. ממליחים מעט.
3. מוסיפים את שאר הירקות – קוביות גזר, רצועות גמבה, פרוסות פורטובלו, חתיכות סלרי, שום מעוך וקצוץ, חתיכת ג'ינג'ר.
4. מאדים יחד עוד דקה-שתיים ומערבבים מדי פעם כדי שלא יישרף.
5. מוסיפים חלב קוקוס ושאר התבלינים – פלפל שחור, פלפל צ'ומה, שבבי צ'ילי, קורט סוכר, כף סויה, עלי בזיליקום.
6. מערבבים, סוגרים את המכסה ומכינים על אש בינונים – נמוכה כ-10-12 דקות.
וזה מוכן – בתיאבון!
מנה עם רצועות עוף:
מנה עם סטייק עוף אורגני:
לצד המנה הגשתי אורז עגול מלא שפשוט בישלתי עם מעט מלח-פלפל והוא השתלב מצוין עם הרוטב המתקתק-החריף של התבשיל.
..
אני זמינה לכל כל השאלות שלכם, לייעץ, לעזור – בדף הפייסבוק שלי WOW your body – בלוג הכושר של ג’ני
למי שמחפש להישאר מעודכן באימונים חדשים, טיפים בתזונה ומתכונים בריאים ומטריפים –
פשוט תירשמו לעדכונים בדף הפייסבוק שלי (ללחוץ "לייק")
נתראה שם ושיהיה סופשבוע נעים!
.
בהרבה אהבה, ג’ני
















