תבשיל עדשים ובטטות

תבשיל שהתחיל בעצלנות אופיינית והסתיים בחריצות מופלאה. אה, והוא גם פשוט מאוד להכנה, טעים מאוד ובריא מאוד. ויש גם סוד קטן/גדול לעצלנים

michaly_tavshil_adashim_650

"אני חייבת לסדר את הבית" (מ.י. שלוש פעמים ביום בחודשים האחרונים)

הייתי חייבת לסדר את הבית. די, זה כבר לא היה סתם בלגן חינני שאפשר להעלים בכמה דקות, אלא נדרשה פה פעולת קומנדו מתוכננת. כמו תמיד במקרה הזה, ההזדמנות סוג של נכפתה עלי מלמעלה. אתמול, בעודי מתכננת רשימת קניות, נכנסתי לאתר של רמי לוי וגיליתי שיש אפשרות למשלוח מהיום להיום (כלומר מאתמול לאתמול). מכיוון שמדובר באירוע נדיר ביותר, מייד קפצתי על ההזדמנות. רק היתה בעיה אחת, איך אתן לשליח להיכנס עם המצרכים הביתה כשהבית כל כך מבולגן? אז יצאתי מהעבודה מוקדם ופצחתי בסידור נמרץ שכלל גם זריקת 3 שקיות זבל שלא ידע שהוא כזה.

ואתם יודעים איך זה כשמתחילים לשחק בעקרת בית מצטיינת – זה ממשיך גם לתחומים אחרים. אז גם קיפלתי כביסה ושמתי מכונה חדשה, שטפתי כלים והחלפתי מצעים.

וגם בישלתי. יום קודם חשבתי לבשל עדשים, אז השריתי אותם בשבת בצהריים, אבל התעצלתי לבשל בשבת. עכשיו בואו נדבר רגע קצת על עדשים. עדשים הן קטנייה נהדרת, טעימה ועשירה בערכים תזונתיים לרוב. אלא מה? זה עושה לי כאב בטן. ולא, ההשרייה לא לגמרי עוזרת. מה כן עוזר? להנביט אותן, כי אז משתחררים כל מיני אנזימים ששומרים על העדשים ובגללם הם הופכים לבעייתיים עבור אנשים כמוני. אם תרצו, אני הנסיכה על העדשה בגרסת האוכל. אבל תסתכלו עלי – יש לי פרצוף של מישהי שמנביטה דברים?

והנה מגיע הסוד: הנבטת עדשים לא דורשת חריצות אלא דווקא עצלנות. כי את העדשים שהשריתי בשבת בצהריים שמתי במסננת וכיסיתי במגבת, ובבוקר הן כבר הוציאו זנבנב חמוד, שזה כל מה שנדרש.

חפרתי מספיק, אז הנה מגיע המתכון:

תבשיל עדשים ובטטות עם סקיני פסטה/אורז/אטריות אורז/אטריות שעועית

לפני שנתחיל אזכיר שכמו רוב התבשילים שלי, מדובר בהצעה למתכון שאפשר לאלתר עליה חופשי, ולא תמצאו כאן כמויות ממש מדויקות. זה לא מדענות טילים, זאת ארוחת צהריים.

ועוד אוסיף שהפוסט הזה נכתב לפני יותר משנה ואני בכלל לא יודעת אם עוד יש דבר כזה סקיני פסטה, אבל אפשר להשתמש באחת החלופות.

המצרכים:

בערך כוס וחצי-שתיים של עדשים שהושרו או הונבטו מראש (כלומר כוס וחצי-שתיים כשהן במצב היבש שלהן)

2-3 בצלים

2-3 בטטות

2 חבילות סקיני פסטה בצורת אורז/קוסקוס

1 צנצנת רוטב עגבניות לפסטה

מלח

פלפל

ראס אל חנות

אופן ההכנה:

1. כמו כל מתכון, זה מתחיל בלטגן בצל.

2. הוסיפו את העדשים, קוביות בטטה, רוטב, מים ותבלינים.

3. הביאו לרתיחה ואז הנמיכו את האש ובשלו עד שמוכן.

4. כשמוכן כבו את האש, הוסיפו את הסקיני פסטה והשאירו עם מכסה סגור לעוד 5 דקות.

הערות:

* ברור שאפשר במקום רוטב עגבניות מוכן להשתמש בעגבניות מרוסקות ועוד קצת תבלינים.

* ראס אל חנות זה אחד התבלינים האהובים עלי, אבל אף אחד לא יבוא לעצור אתכם אם תשתמשו בתבלינים אחרים.

* תרגישו חופשי להוסיף עוד ירקות כראות עיניכם ומה שיש במקרר וצריך להשתמש בו.

* את הסקיני פסטה אפשר להחליף באורז או באטריות אורז או באטריות שעועית.

אחרית דבר: עשיתי עבודה כל כך טובה בסידור הבית, שמייד התקשרתי להזמין ריסוס