כורכום טרי של חוות תקוע
הכורכום הוא התבלין הכי חזק במטבח שלי, למעשה אני יכולה בקלות לקרוא לו ״מלך התבלינים״. אני משתמשת בו במרקים, אורז, דגים, קובה ותבשילים שונים. אני מקפידה לשלב אותו בכמה שיותר תבשילים, בשל תכונותיו הבריאות והאנטי דלקתיות.
החומר הפעיל שבכורכום, הכורכומין, הוא אחד הרכיבים הנחקרים ביותר כיום. הוא נחשב לנוגד חמצון רב עוצמה, בעל תכונות אנטי דלקתיות, אנטי סרטניות ואנטי בקטריאליות. הנטורופתית טל בן דוד מסבירה כי מחקרים רבים שנערכו על הכורכומין מצביעים על יכולתו לסייע במגוון רחב של בעיות רפואיות: מניעת סרטן וטיפול בו, הוא משפר את תפקוד מערכת החיסון, מוריד את רמות הכולסטרול בדם, משפר את יכולת הכבד לפנות רעלים, מסייע למניעת מחלות לב וכלי דם, מפחית מחלות אלצהיימר ובעיות קוגניטיביות בעת זקנה, בעל השפעה מיטיבה במחלות מפרקים, ויעיל בטיפול במחלות מעיים דלקתיות כגון קרוהן וקוליטיס.
כמו כן, הכורכום הטרי עשיר בוויטמינים ובמינרלים רבים, בהם ויטמין C, B6, סידן, ברזל, אשלגן, מגנזיום, אבץ ועוד, החיוניים לתפקודים רבים בגוף.
מלח הימלאיה טבעי
בנוסף לתיבול, אפשר להשתמש במלח הימלאיה גם לטיפולי פילינג, אמבטיות לניקוי רעלים ועוד.
מיץ דובדבן שחור ותפוח עץ
הנטורופתית הילה גבע אבירם, מנהלת מכללת "מדיטבע" לרפואה משלימה, מציינת כי למיצים יתרונות בריאותיים חשובים לפי הרפואה הטבעית: מיץ דובדבנים עשיר בפלבנואידים – נוגדי חמצון המסייעים לחיזוק שלפוחית השתן והעיניים.
מיץ תפוחים עשיר בפלבנואידים – נוגדי חמצון שמועילים לבריאות הלב. כמו כן, מיץ תפוחים מסייע לניקוי רעלים מהגוף, למניעת עצירות ולהורדת כולסטרול גבוה.
והשילוב בין שניהם יוצר מיץ טעים ובריא.















