תאילנד …
ארץ השמש הניצחית, הפירות העסיסיים והטרופיים, קרםקוקוס הורס וטפיוקה.
ומי שמפחד מטפיוקה שישתמש בקורנפלור. צעד צעד , לא מפחיד ובסוף – גם טעים פצצות.
נכון, האוכמניות אינן גדלות בתאינלד אבל המנגו וחלב הקוקוס – ממש כן.
יאללה , בואו נצא לדרך
מה
קופסת קרם קוקוס (קרם, קרם, קרם, לא מי-קוקוס, לא חלב-קוקוס אלא קרם קרם קרם ) הוא שמן יותר ,טעים יותר, סמיך יותר והוא נהדר פה.
מנגו גדול קצוץ לקוביות קטנות או 2 בינוניים.
קופסת אוכמניות קפואה (אני קניתי בשופרסל קטנטנות ונהדרות) בערך 300 גרם .
4-5 כפות גדושות סוכר
1 כף קורפלור או 5 כפות גדושות גרגרי טפיוקה
1.5 מים קרים.
איך
לתוך קערה להוסיף את האוכמניות הקפואות ולהפשיר אותן בחום החדר. להוסיף את הסוכר ולערבב בעדינות .
אין לרסק או למחוץ את האוכמניות.
בינתיים להרתיח כוס מים. לחצי הכוס הנוספת להוסיף את הקורפלור ,לבחוש היטב עד שאין יותר גושים וכשמים רותחים בסיר להוסיף את הקורנפלור.
לערבב במהירות, להרתיח וכשמסמיך – להוריד מהאש.
לצנן היטב ולהוסיף לאוכמניות.
לנער את מיכל קרם הקוקוס היטב ולהוסיף לאוכמניות . לערבב היטב.
להוסיף מחצית מהמנגו החתוך.
לטעום ולהוסיף סוכר – לטעמכם.
אני הוספתי גם מעט ווניל – אופציונלי.
לצנן היטב .
בהגשה – להוסיף לכל מנה מעט מקוביות המנגו שנשאר ולקשט בעלי נענע ירוקים.
לשימוש בטפיוקה
להרתיח 3 כוסות מים ולהוסיף 5-6 כפות טפיוקה.
מבשלים בערך 10-14 דקות, תלוי בגודל הטפיוקה ועד שהיא מתחילה לאבד את הצבע הלבן שלה ומקבלת צבע שקוף.
לסנן בעדינות ולהוסיף לאוכמניות להמשיך את יתר הפעלות שפורטו למעלה.
תיהנו.












