הרומן של עם תרד התחיל לפני שנים רבות, השנים ההן שערוץ הראשון היה בודד במערכה ואם הייתה אנטנה טובה עם מלא כיוונים גם ערוץ המזרח התיכון ביקר את טלויזיית ביתנו ואחר הצהריים היו מפנקים אותנו בשידור אלמוסלסל "פופאי המלח" איש שדוף, שמעשן פייפ וקעקוע של עוגן כיאה למלח מעטר את זרועו שבכדי לעשות רושם על אוליב אשתו הגמלונית היה אוכל תרד והופך לג'ון בריון ומצליח להכריע את בלוטו הרשע. ומאז אני מטורפת על תרד – בבורקסים, בפסטות, בסלטים, בתבשילים ואפילו כשקשוקה (אחרי שקשוקת העגבניות החמוצה שיצאה לי לפני כחודש אני כרגע בהתנזרות….) אז קחו מתכון קליל, זריז , טעים , וירוק המתאים לארוחת ערב , בוקר , בראנץ' ואפילו לימות בין המיצרים (למתנזרי הבשר).
שקשוקת פופאי:
1 שקית תרד קפוא (800 גרם), מופשר ומסונן מנוזלים
1 בצל חתוך לקוביות
2 שיני שום חתוכות לפרוסות
50 גרם מוצרלה מגורדת
50 גרם קשקבל מגורדת
3/4 מיכל שמנת לבישול
4-5 ביצים
מעט שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם
ומי שבא לו אפשר להוסיף כמה קוביות פטה.
אופן ההכנה:
במחבת רחבה מחממים שמן ומאדים את הבצל, מוסיפים את השום לטיגון קצרצר ומוסיפים את התרד – מאדים כחמש דקות ומוסיפים את הגבינות המגורדות ואת השמנת לבישול, ממליחים ומפלפלים. מערבבים היטב מנמיכים את האש ומכסים את המחבת ומבשלים כ-10 דקות (לערבב תוך כדי כן???) במידה ורוצים להוסיף פטה מפזרים את הקוביות ומוסיפים את הביצים בהדרגה, מכסים שוב ומבשלים את הביצים עד למידה הרצויה.
מגישים עם לחם טרי
בתאבוןןןןןןןןןןןןןןןןן












