"שפו תאכלו" – פסטיבל "שף תאכל" ה- 19

בחורה עם מחשב נייד

10898165_10152959711461280_4414968549117465700_n

איזו חגיגה !!!! פסטיבל "שף תאכל" ה-19 יוצא לדרכו  מחר ה -11 לינואר 2015  ומתכנן לנו חורף חם וטעים בסימן ריחות וטעמים מבית אמא . הפסטיבל יחגג עד לתאריך ה-20 לינואר  2015 במגוון מסעדות משובחות לאורכה ולרוחבה של מדינת ישראל-  מהצפון ועד לדרום , הפסטיבל פונה למגוון רחב של אוכלוסיית מדינתנו (אוכלי כשר, צמחונים, טבעונים, אלרגנים ואוכלי טרף ) וכמובן גולת הכותרת  במחיר שווה נפש של 89 ש"ח לארוחה הכוללת מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח בחסותה של מבשלת הבירה הידועה בעולם "קרלסברג" המשיקה משקה סיידר תפוחים  קליל טעים המכיל 4.5% אלכוהול "סומרסבי" (תזכרו את השם , הרבצתי ארבעה בקבוקים) .

10574524_10152959711276280_6636113379394696310_n

 

ביום שני הוזמנתי במסגרת הפסטיבל לארוחת טעימות  במסעדת "אלדין בשדרה" (מסעדה כשרה)  השוכנת על חוף ימה של אשדוד , וזה הזמן  לגילוי נאות – אל תצחקו עלי ! פעם ראשונה באשדוד.

בחוץ שרר קור מקפיא אבל בפנים היה חם וטעים . כבר בכניסה נפעמתי מהעיצוב המדהים של המסעדה ומהצלחות המקסימות שחיכו לנו על השולחנות  וידעתי שהולך להיות טעים!  התיישבנו והמלצריות החמודות החלו להזרים לשולחנות שמפניירות עמוסות בבקבוקי סומרסבי ופוקאצ'ות חמימות מלוות במטבלים טעימים.

10451680_10152959711366280_2192818260977286465_n

יריית הפתיחה נורתה לאויר והמנות  הראשונות  נחתו על שולחננו ומשם כבר עברו את חכנו היישר לבטננו הרעבה .

10915261_10152959928916280_6521671456402601082_n

 

השף גלב אוליניק, ממסעדת SAKAI (תל אביב) פינק אותנו בשתי מנות אסיאתיות  של רול סלמון נא בתיבול פיקנטי, מלפפון ואבוקדו, בציפוי סלמון צרוב בתיבול טריאקי ואיולי צ'ילי עם שבבי טמפורה וקריספי בטטה וברול צמחוני- במילוי חציל, בטטה, במיה ומלפפון, בציפוי שומשום קלוי – היה טעים!!!!

10361446_10152959930241280_7114069840198597056_n
השפים  מיכאל בר וגלעד רביד, ממסעדת אלדין בשדרה (אשדוד) הפתיעו אותנו בסלט רימונים ברוטב גרנדין מרענן וטעים במיוחד (בא לי עכשיו!!!)

10917840_10152959930291280_1295929209434073572_n

השף דודו, ממסעדת ויסטה (אשקלון) שהטריף אותנו בסלט מ ד ה י ם !!! מוקפץ פורטבלו- פטריות פורטבלו, שמפיניון, עגביות שרי, אגוזי פקאן, בצל ירוק ושומשום, מוקפצים ברוטב אסייתי. (אחרי הטעימה חשתי צורך עז להציע לו נישואין…)

946655_10152959930331280_3807657215945278940_n

ואחרי המנות הראשונות שלא איכזבו לרגע הגיע זמנן של המנות העיקריות שלא נפלו מקודמותיהן והיו טעימות וערבות לחך לא פחות .

השפים ממסעדת אלדין בשדרה הכניסו בנו מעט מוסר עם פילה מוסר ים בקראסט פיסטוק, מוגש על פירה צרפתי עם פטריות ובצלי שאלוט מקורמלים.

והשף ממסעדת ויסטה הבריק בפילה לברק על מצע פפרדלה .

10922629_10152970685201280_5198332511456079273_n

 

10891565_10152959930371280_4307930405227657049_n

ואחרי כל הטוב הזה כולל שטיפת הוושט בסומרסבי השפים של מסעדת אלדין בשדרה שלחו לכיווננו צלחות ענקיות מלאות במתוק ובמבחר תופינים משובחים מספיישל קינוחי המסעדה.

10928989_10152970684706280_2959254307533313059_n

לאורך כל ארוחת הטעימות נרשמה הצלחה גדולה וזה הזמן שלנו גם לפרגן לתושבי ומסעדות דרום מדינתנו אשר עדיין מלקקים את פצעי "צוק איתן" והצבע האדום שלא הפסיק במשך שנים רבות  , אז אל תשכחו ממחר לעשרה ימים בלבד פסטיבל "שף תאכל"  (נהייתי רעבה מהתמונות – חייבת עוד חוויה כזאת).

אה כן חשוב , קבלו קישור לכל המסעדות המשתתפות ולתפריטים  : http://chef-tochal.walla.co.il/