בחורף ליד הקמין האיש שלי מתמוגג לו על שמרים עם תה ארל גרי
הבצק מולא בממרח השחר כי זכרונות ילדות לא מחליפים …
אז לבצק צריך –
קילו קמח לבן
2 וחצי כפות שמרים יבשים
כוס סוכר
2 ביצים
כוס שמן תירס
כפית תמצית וניל טובה
מים כמה שתופס…בערך 300 מיל
לשים בצק נעים לעבודה ומתפיחים פעמיים
בפעם השלישית חותכים ל32 ופותחים כל חלק לעלה ענק שאותו מורחים בשוקולד השחר
מגלגלים לכרוכית וחורצים אותה בסכין לדוגמת שתי וערב שתתפח ותיפתח
מורחים בביצה טרופה היטב .
מתפיחים להכפלת נפח הכרוכיות
מכניסים לתנור קר . מדליקים על 200 מעלות ואחרי רבע שעה מנמיכים ל160 מעלות ואופים שיזהיבו ויתבשלו היטב.
מקררים מעט וטורפים עם תה רותח …
אפשר להחליף מלית בשוקולד נוטלה או קינמון וסוכר ,תפוחי סמיט מבושלים מעט עם קינמון וסוכר ומעט פירורי ביסקוויט
לספיגת הנוזלים המיותרים
תתענגו













