האביב בשיאו והתרד במיטבו.
זוהי הזדמנות מצויינת לעשות שימוש בעלים הנפלאים האלה במצב הצבירה הטבעי ביותר שלהם – לא חלוטים, לא מוקפצים, אלא פשוט טריים, בסלט, ובגרסה בריאותית במיוחד – גם תרד, וגם סלק באותה קערה.
סלט פשוט להכנה, צבעוני וטעים להפליא. הוסיפו לזה רוטב איכותי עם מרכיב סודי, וזו בהחלט יכולה להיות המנה המנצחת שלכם ליום העצמאות הקרוב.
טבעונים ו/או שומרי כשרות (בארוחה בשרית) יוכלו לוותר על הגבינה, הסלט עדיין יהיה מצויין.
תכלס, מה נצטרך?
1 קופסה עלי תרד (תורכי או צעיר מאוד, עלים קטנים עדיפים) – לפרק את העלים מהגבעולים, לשטוף ולייבש היטב.
1/2 קופסה עלי בייבי
1 תפוח אדום חתוך לפלחים דקים
1 יח' סלק טרי צעיר (לא מבושל) מקולף וחתוך לפלחים דקים
חופן או שניים אגוזי מלך שבורים
100 גר' גבינת רוקפור מפוררת
לרוטב ויניגרט קלאסי עם מרכיב סודי:
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס שמן
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי (לא כדאי לחפף כאן)
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל סחור גרוס
1 כפית חרדל משובח
1 כפית שום כתוש (2-3 שיניים)
והמרכיב הסודי – 1 פרי פסיפלורה (חוצים ומרוקנים את התוכן אל תוך הרוטב).
*** כמות הרוטב תספיק ליותר מאשר סלט אחד. אפשר לשמור במקרר בקופסה אטומה היטב למשך כמה וכמה שבועות ללא כל חשש.
ומה עושים?
בתחתית קערה נאה מניחים תערובת של עלי התרד והבייבי.
מפזרים מעליהם את פלחי התפוחים והסלק.
מפזרים מעליהם את האגוזים והגבינה המפוררת.
את כל חומרי הרוטב מערבבים בקערית או משקשקים בצנצנת סגורה היטאב.
רגע לפני ההגשה – יוצקים את הרוטב, מערבלים קלות ומגישים מיד.
וזהו? כן, זהו. הבטחתי שיהיה פשוט. אפשר להכין עוד סלט…
רעיונות נוספים לסלטים, ליום העצמאות ובכלל, תמצאו כאן.
מעוניינים להכיר מתכונים נוספים שלי? מוזמנים לבקר בבלוג האישי.
שלכם, שרון














