בשנים האחרונות אני מרצה על אפיגנטיקה- הביולוגיה החדשה, כיצד הסביבה משפיעה על ביטוי הגנים שלנו.
תזונה היא חלק הארי מהסביבה הזו, ככל שהיא עשירה ברכיבים תזונתיים גדלה השפעתה על גנים שגורמים למחלות דלקתיות.
כחלק מהמסע שלי עם מחלת הסוכרת שיניתי את הרגלי התזונה שלי, הכנסתי לתפריט שלי שייק ספירולינה טרייה לארוחת בוקר שעזר לי, בין היתר, להיגמל ממשאבת האינסולין.

שייק ספירולינה לארוחת בוקר כחלק מתוכנית איזון למחלת הסוכרת
הבעיה היתה לגרום גם לילדים להתאהב וזה נראה כמשימה בלתי אפשרית. זה היה תהליך לא קל, אבל ההצלחה במשימה היתה הסיבה ששמחתי להשתתף בפרוייקט Super "חבר" של מועדון "חבר". לספר איך אני הצלחתי במשימה הזאת ואולי לגרום גם למשפחות אחרות לאמץ את השייק לחייהם. יש כל כך הרבה סיבות לצרוך את הזהב הירוק הזה:
• ספירולינה מאזנת את כלל מערכות הגוף במיוחד את תפקוד מערכת העיכול.
• מעניקה חיוניות ואנרגיה
• מפחיתה עייפות כרונית
• משפרת ריכוז וקשב
ספירולינה היא מיקרו אצה קדמונית כחולה-ירוקה, ייחודית ומסולסלת ומכאן שמה ספירולינה. היא גדלה במים מתוקים, ולכן אינה מכילה רכיבים כמו יוד המאפיינים אצות מים מלוחים. זה הופך אותה למתאימה לכולם וזו אחת הסיבות שהיא נחשבת למלכת מזונות העל. בנוסף הספירולינה מכילה מגוון אדיר ורחב של ערכים תזונתיים חיוניים כמו אבץ, ברזל, ויטמיני b וחלבונים המצויים בה באופן זמין וטבעי לחלוטין, וגם נוגדי חמצון, המנטרלים רדיקלים חופשים המצויים בגופנו בתהליך חילוף החומרים הרגיל. היא מזון מלא ושלם ולא תוסף מזון כנהוג לחשוב.
לאחר שחוויתי את השיפור הבריאותי אצלי החלטתי שהילדים שלי יקבלו ערך רב משייק-על שכזה, שייתן להם בוסט של ריכוז על הבוקר. וכמו שד"ר סוס אומר: "נכון זה לא קל, החיים הם חוכמה של שיווי משקל" וזה בדיוק מה שעשיתי, חיפשתי את האיזון העדין בין טעם שהילדים אוהבים לבין בריאותם.
מי לא אוהב שייק פירות במרקם גלידה, דוגמת שייק בננה ותות שדה? כמעט כל הילדים, גם הילדים שהתבגרו, אוהבים שייק בגוון מילקשייק מתוק ומעורר. אז התחלתי עם שייק טעים ומתוק בגווני ורוד ולאט לאט שיניתי את צבעו. אמרתי לבנותיי ׳בואו נשחק עם צבעי המאכל של הטבע וכל יום נבדוק צבע אחר . אגב, את המרקם של השייק למילשייק השגתי על ידי הוספת כפית ״שקדיה״ – ממרח שקדים וחלב סויה ללא סוכר (תפקיד השומן של השקדים לאזן את רמת הסוכר).
הוספתי לתותי השדה אוכמניות, קיבלנו שייק סגלגל לא היה הבדל משמעותי בטעם. לעיתים הוספתי פירות כמו אפרסמון או תפוח עץ. כל פרי שהוספתי שינה את גוון השייק והילדות נהנו מהמשחק ומהטעמים ואני נהנתי מכך שהן מקבלות ויטמינים, אך זה לא הספיק לי – חיכיתי ליום שאוכל להוסיף את הספירולינה.

המצרכים להכנת שייק ספירולינה שגם ילדים אוהבים
יום אחד החלטתי שאני קופצת ראש לתוך השייק ומוסיפה קוביית ספירולינה טרייה קפואה ,
קניתיחבילה של "מאסטר ספירולינה", המחולקת למנות אישיות –
בכל מנה-קובייה ישנו המינון היומי המומלץ: 20 גרם ספירולינה אורגנית טרייה וקפואה.

חגיגת צבעים- הרכיבים מכירים אחד את השני בבלנדר
יצא שייק שחור, הילדים עיוו את הפרצוף. ״איווי !!! שייק שחור״, רגע רגע אמרתי להם,
״אתמול כשהיינו באירוע מה ביקשתם לשתות? מה אני לא מרשה להכניס הביתה?
תענו לי, מה? קולה!!! ״באיזה צבע הקולה? ״ שאגתי לקראתם, ״שחור״.
הבטחתי שאמנם הצבע השתנה אך לא הטעם, מילשייק תות בננה בצבע שחור.
הן ניסו ושתו בהנאה, מאז אני מגוונת ומוסיפה פירות שונים,
לעיתים מוסיפה עליי תרד או עליי קייל במינון נמוך יותר מהפירות, אבל כמעט בכל שייק נמצאת מלכת מזונות העל- הספירולינה.
הנה צפו בעצמכם:
[youtube lfZukGXmiso nolink]
שייק הזהב הירוק
מנה אחת של ספירולינה קפואה
והשאר הרכיבו לפי טעמכם:
חופן פירות יער קפואים (פטל אדום או שחור/חמוציות/דובדבנים(
בננה/ תפוח עץ/ אגס/ תות שדה
כף שמן קוקוס/ שקדיה (ממרח שקדים ללא סוכר)
כוס מים/ חלב סויה/קוקוס/אורז ללא סוכר
הפוסט הוכן בשיתוף עם מועדון חבר צרכנות, במסגרת פרויקט Super "חבר" – מזונות על לחיים סופר בריאים.














